Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

7626 - Διάλεξη Ιερομονάχου Αντίπα Καρεώτη στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ

Τη Δευτέρα, 14-12-2015, μίλησε στους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Αγιορείτης Ιερομόναχος π. Αντύπας από το Ιβηρίτικο Κελλί της Αγίας Άννης. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Το πρόσωπο της Παναγίας και η Εορτή των Χριστουγέννων».
Η Παναγία τόνισε ο εκλεκτός ομιλητής είναι το πρόσωπο που συνέβαλε καθοριστικά, με την υπακοή και την ελευθερία της, στο μυστήριο της σωτηρίας μας. Γι’ αυτό και τιμάται καθημερινά με το να ψάλλει η Εκκλησία τα «Θεοτοκία».
Μ΄ αυτή την έννοια είναι ευεργέτης της ανθρωπότητας, η πηγή της θεολογίας και η έμψυχη τράπεζα του Λόγου, «το πάντων καινόν καινότατον» κατά την πατερική διδασκαλία. «Χωρίς την Παναγία, επεσήμανε ο π. Αντύπας, δεν θα γνωρίζαμε το Μυστήριο της Αγίας Τριάδος».
Στο κατάμεστο από φοιτητές Αμφιθέατρο της Σχολής, ήταν παρόντες ο καθηγητής της Λειτουργικής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας κ. Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής, αλλά και η Επίκ. Καθηγήτρια της «Κατηχητικής και Χριστιανικής Παιδαγωγικής» κ. Μαρία Ράντζου. Στο τέλος της ομιλίας διεξήχθη ενδιαφέρον διάλογος με ερωτήματα εκ μέρους των φοιτητών για το θέμα που ανέπτυξε ο π. Αντύπας, και γενικότερα για ζητήματα που αφορούν την πευματική ζωή στο Άγιον Όρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου