Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

7102 - Εκοιμήθη η Αδελφή Συγκλητική μεγαλόσχημη μοναχή της Ι. Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου Σοχού, μετοχίου της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους

Στην  Ιερά Μονή Παναγίας Θεσκεπάστου στο  Σοχό  Θεσσαλονίκης σήμερα στις  11π.μ., σε κατανυκτική ατμόσφαιρα,   τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της  αδελφής Συγκλητικής χοροστατούντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά Λιτής και  Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, του Καθηγουμένου της  Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου  Όρους  κ.κ. Γρηγορίου, του  Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως  του Σωτήρος  κ.κ. Ιωαννικίου και  πλειάδος Ιερέων Μοναχών και Μοναζουσών κατά το  μοναχικό τυπικό.
Επίσης  παρευρέθησαν τα  αδέλφια  της και  πλήθος  κόσμου.
Κατά  την  σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος και  ο Γέροντας Γρηγόριος  αναφέρθηκαν στην  αγάπη και αφοσίωση της αδελφής Συγκλητικής για  την  μοναχική ζωή την  οποία έδειξε  έμπρακτα. Ήταν από τα  ιδρυτικά μέλη της αδελφότητος.

Παραθέτομε ένα  σύντομο βιογραφικό της αδελφής.   
Η μοναχή Συγκλητική γεννήθηκε το 1932 στο Θέρμο Αιτωλ/νίας. Από τους ευσεβείς γονείς της Κων/νο και Όλγα Βασιλοπούλου κληρονόμησε την Ορθόδοξη Πίστη, την ευσέβεια και την αγάπη προς Εκκλησία. Πτυχιούχος της Χαροκοπείου Οικοκυρικής Σχολής δεν θέλησε να εργασθεί ως καθηγήτρια για να αφοσιωθεί απερίσπαστη στο Κατηχητικό έργο της Εκκλησίας. Αφιερώθηκε στην αδελφότητα «Οικοδομή» του «Σωτήρος». Διετέλεσε κατηχήτρια στην Αθήνα, τη Θήβα, τη Θεσσαλονίκη και το Λαγκαδά, όπου με ζήλο κήρυξε το Λόγο του Θεού.
Ποθούσα την απόλυτη αφιέρωση στο Νυμφίο Της Χριστό, από το  1975 εστράφη στη μοναχική ζωή. Το 1995 έλαβε το μέγα αγγελικό Σχήμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου, Σοχού, μετόχι  της Ι. Μ. Δοχειαρίου από τον άγιο Καθηγούμενο και κτίτορα κ. κ. Γρηγόριο Ζουμή.
Διακόνησε με αγάπη και αυτοθυσία παρ’ όλα τα προβλήματα υγείας και την ηλικία της  για 15 χρόνια στο μαγειρείο της Μονής. Ήταν ιδιαίτερα φιλακόλουθος και έψαλλε πάντοτε με ένθεο    ζήλο. Είχε την υπακοή, παρθενία και ακτημοσύνη βασικές αρετές του μοναχισμού. Τα τελευταία πέντε χρόνια σήκωσε με υπομονή το σταυρό των ασθενειών της και έφυγε για τη  θριαμβεύουσα Εκκλησία στις  17 -09-15 αφήνοντάς μας παράδειγμα αυτοθυσίας, αγάπης, υπομονής και αφοσίωσης στο Θεό.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της. Ας έχομε την ευχή της.












2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/9/15, 8:44 π.μ.

    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗΣ ΑΙ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/9/15, 8:48 π.μ.

    ΗΤΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ...
    ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΔΙΑΚΟΝΟΥΣΕ ΣΤΟ ΜΑΓΗΡΕΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΕΙΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ....
    ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ...
    ΑΣ ΕΧΟΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή