Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

6865 - Η Εικόνα της Φοβεράς Προστασίας της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους στον Ι.Ν. Αγίου Στεφάνου Εξοχής

Η Ενορία του Αγίου Στεφάνου Εξοχής, το Σάββατο 1 Αυγούστου 2015, είχε την εξαιρετική ευλογία να υποδεχθεί αντίγραφο της θαυματουργής Εικόνας της Φοβεράς Προστασίας της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.
Ο π. Παναγιώτης Κωστούλας αναφερόμενος στον Άγιο Στέφανο, του οποίου η ανακομιδή των ιερών λειψάνων τιμάται στις 2 Αυγούστου, υπογράμμισε με τρόπο λιτό και περιεκτικό πως ο άγιος προβάλλει τον δρόμο της ανεξικακίας ως ασφαλή πορεία αγιότητας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ Βαρνάβας, ο οποίος και χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, προέβη στην προχείριση σε αρχιμανδρίτη του π. Ιακώβου Φώτογλου. Ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον π. Ιάκωβο για τους καλούς του κόπους και την όλη μέριμνά του για τη θεοφιλή διαποίμανση της ενορίας και τον προέτρεψε πατρικά να επιδοθεί με μεγαλύτερο ιεραποστολικό ζήλο στο έργο της πνευματικής καλλιέργειας του αμπελώνα του.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου καθώς και τους δύο πατέρες, τον π. Χρυσόστομο και τον π. Ταράσιο, γιατί συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας κατά την Έξοδο Της από το Αγιώνυμο Όρος στην Ενορία της Τοπικής Εκκλησίας.
Δείτε φωτογραφίες εδώ:http://www.imnst.grΕκ του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου