Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

3653 - Παρουσιάστηκε το αναμνηστικό γραμματόσημο για τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του Αγίου Όρους με την ΕλλάδαΓραφείο ειδήσεων Amen.gr, με πληροφορίες από ΔΤ των ΕΛΤΑ /
Φωτογραφίες του Νίκου ΠαπαχρήστουΤα Ελληνικά Ταχυδρομεία και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διοργάνωσαν την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013, αναδρομική παρουσίαση των γραμματοσήμων με εικόνες από τις 20 Ιερές Μονές και θέματα από την ζωή στο Αγιώνυμο Όρος Άθω, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής.
.......Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την συμπλήρωση 100 ετών από την έκδοση του ψηφίσματος των Αγιορειτών μοναχών περί «της αιωνίου και αδιασπάστου ενώσεως μετά της Μητρός Ελλάδος» και με αφορμή την έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «100 χρόνια από την Ενσωμάτωση του Αγίου Όρους με την Ελλάδα». Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως παρουσιάστηκαν τα γραμματόσημα με παραστάσεις από το Άγιο Όρος που έχουν εκδώσει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από το 1927 μέχρι σήμερα.
.......Ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός, χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στα 185 χρόνια της Ιστορίας τους, έχουν αγκαλιάσει όλα τα μεγάλα γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας. Σφράγισαν κάθε ανάσα της ελληνικής ψυχής, συνδέθηκαν με το περιβάλλον στο οποίο κυοφορήθηκαν οι σταθμοί του μεγάλου ελληνικού ταξιδιού. Ταυτίστηκαν με τους καημούς, τις χαρές και τις λύπες της ελληνικής κοινωνίας εν μέσω πολέμων, αναταραχών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποθανατίζουν τις καίριες στιγμές της Ιστορίας για χάρη των μελλοντικών γενεών».
.......O εκπρόσωπος της Ιεράς Επιστασίας της Κοινότητας του Αγίου Όρους π. Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης είπε χαρακτηριστικά: «Η Ιερά Κοινότης, βλέποντας την επιτυχία και την απήχηση τις οποίες είχαν στο ευρύ κοινό όλες οι μέχρι τώρα σειρές των ελληνικών γραμματοσήμων με θέμα το Άγιο Όρος, με πολλή χαρά αποδέχθηκε την πρόθεση των Ελληνικών Ταχυδρομείων να συμβάλουν στον εορτασμό της βαρυσήμαντης επετείου».
.......Ο ειδικός Σύμβουλος Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ κ. Μωυσής Κωνσταντίνης έκανε την αναδρομική παρουσίαση των γραμματοσήμων με θέμα το Άγιο Όρος από το υλικό του αρχείου της Διεύθυνσης Φιλοτελισμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
.......Στην εκδήλωση παρέστη ο π.Νικόδημος Αγιοπαυλίτης, Επιστάτης-μέλος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Πρωτοπρ.Θωμάς Συνοδινός.

.......Δείτε τις φωτογραφίες: http://www.amen.gr/article15506

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου