Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

3783 - CD Αγρυπνία των Βατοπαιδινών Αγίων 2011



Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εξέδωσε πρόσφατα μία εορταστική έκδοση αφιέρωμα στην εορτή της Συνάξεως των Βατοπαιδινών Αγίων με ηχογραφημένα αποσπάσματα της αγρυπνίας που πραγματοποιήθηκε στις 10/23 Ιουλίου 2011.
Στον δεξιό χορό έψαλλε ο βυζαντινός χορός «Τρόπος» και στον αριστερό οι πατέρες της Μονής.
Η επιμελημένη έκδοση (βιβλίου και τριών CD’s) περιλαμβάνει τον πρόλογο του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτου Εφραίμ, σχόλια στα ψαλλόμενα μέλη από τον Πρωτοψάλτη και Δάσκαλο της Ψαλτικής Τέχνης Κωνσταντίνο Αθ. Αγγελίδη, έναν πλούσιο φωτογραφικό διάκοσμο και τους τρεις ψηφιακούς δίσκους με την ηχητική αποτύπωση της αγρυπνίας, αποτέλεσμα «που φανερώνει το μεράκι, την αγάπη για την ψαλτική τέχνη και την θεία Λατρεία».
Μπορείτε να ακούσετε ως δείγμα τον αργό στίχο, το «Ο κατοικών εν ουρανοίς εκγελάσεται…», μέλος Ιωάννου Κουκουζέλους, ήχος πλ. δ´, όπως το ερμηνεύει ο βυζαντινός χορός «Τρόπος» και τον αργό στίχο, το «Τότε λαλήσει προς αυτούς εν οργή…»,  μέλος Ιωάννου Κουκουζέλους, ήχος πλ. δ´, όπως το ερμηνεύει η χορωδία των βατοπαιδινών πατέρων, εδώ: http://www.vatopedi.gr
Δείτε και ένα δείγμα, μερικές σελίδες, από το συνοδευτικό βιβλιαράκι: ΕΔΩ
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις «Εν Πλω»,
Κολοκοτρώνη 49, 105 60 Αθήνα,
τηλ. 210-3226343, fax: 210-3221238,
e-mail: sales@enploeditions.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου