Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

3610 - Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Ιερού Κελλιού Μαρουδά



Πραγματοποιήθηκε και φέτος σύμφωνα με την κελλιώτικη Αγιορειτική παράδοση και με τη συμμετοχή Αγιορειτών Πατέρων και πολλών προσκυνητών,  η ετήσια πανήγυρη του Ιερού Χιλιανδαρινού Κελλιού Μαρουδά το οποίο τιμάται στη Γέννηση της Θεοτόκου (8/21 Σεπτεμβρίου).

Στον Εσπερινό, της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου, προεξήρχε ο Ιερομόναχος Δοσίθεος, ως εκπρόσωπος της Κυριάρχου Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου με τη συμμετοχή του Γέροντα Τιμόθεου Εσφιγμενίτη και ιεροψάλτες τους Ιερομόναχο Αναστάσιο Φουρνά και τους Μοναχούς Επιφάνιο Μυλοποταμινό, Ιάκωβο πρωτοψάλτη του Πρωτάτου και Γαλακτίωνα Καψαλιώτη.

Στο Ιερατικό Συλλείτουργο της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ιερομόναχος Δοσίθεος Χιλιανδαρινός με τη συμμετοχή των Ιερομονάχων Βαρθολομαίου Εσφιγμενίτη, Κοσμά Κελλιώτη Φιλοθεΐτη, Παλαμά της Κουτλουμουσιανής Ι. Σκήτης, Ιωακείμ Καθηγητού Αθωνιάδος, Παύλου Μαρουδά και του Ιερέως της Ι. Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως π. Σταμάτη.

Στη συνέχεια, κατά το τυπικό, ακολούθησε πανηγυρική πλούσια Τράπεζα.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τον μεθεόρτιο Εσπερινό και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, τίμησε με την παρουσία του ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Στέφανος Χιλιανδαρινός, συνοδευόμενος από τον Επιστάτη Ιερομόναχο Παΐσιο Γρηγοριάτη. Συμμετείχαν οι Ιερομόναχοι Χριστόφορος Ανδριώτης. Πρόδρομος του Ι. Κελλιού Ευαγγελισμού, Παλαμάς από την Ι. Σκήτη Κουτλουμουσίου, Μακάριος Μαρουδάς και Παύλος Μαρουδάς.

Η πανήγυρη έκλεισε με την κτιτορική Τράπεζα όπου ψάλθηκαν ύμνοι που αναφερόταν στην απλή καθημερινότητα των Αγιορειτών Μοναχών παρελθόντων χρόνων.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/13, 7:41 μ.μ.

    Καλον αγωνα σε ολουσ. Σ'ευχαριστουμε για τις φωτογραφιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/13, 4:54 μ.μ.

    Βοήθειά μας η Παναγία.
    Χάρηκα πολύ με τις γνωστές φάτσες που είδα.
    Μακάρι να βρεθούμε κι εμείς καμιά φορά τέτοια μέρα στον π. Μακάριο.
    Παναγιώτης + Γρηγόρης Κατσώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή