Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

3593 - Για πρώτη φορά το Τίμιο Ξύλο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου σε Στρατιωτική Μονάδα


Με τον αγιασμό στην 34η  Μ/Χ Ταξιαρχία Πεζικού η οποία εδρεύει στην περιοχή της Ασσήρου, ολοκληρώθηκε το  προσκύνημα του Τιμίου Σταυρού εκ της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, το οποίο εκόμισε ο Καθηγούμενος της Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιωσήφ, στην Ιερά Μητρόπολη μας, προκειμένου να παραστή στις εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου.
Το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου ε.έ., πραγματοποιήθηκε η επίσημος υποδοχή του Τιμίου Σταυρού στην 34η  Μ/Χ Ταξιαρχία και εν συνεχεία τελέσθη ο Αγιασμός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρουσία του Διοικητού της Ταξιαρχίας, Τ/ρχου κ. Θεόδωρου Κουλούρη, τιμητικού αγήματος το οποίο και απέδωσε τις προβλεπόμενες τιμές καθώς και πλήρως παρατεταγμένου του τάγματος της μονάδος.
Κατά την σύντομο ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας εξέφρασε την χαρά του, για την παρουσία του Τιμίου Ξύλου στους χώρους του στρατοπέδου, τονίζοντας ότι ο Σταυρός του Κυρίου μας είναι όπλο ειρήνης, είναι αήττητον τρόπαιον και το παντοτεινό σύμβολο της θυσίας και της νίκης της Ζωής έναντι του θανάτου. Ενώ κατέληξε την ομιλία του, ευχαριστώντας τον Καθηγούμενο την Μονής Ξηροποτάμου, ο οποίος είχε την καλοσύνη να κομίσει το πολύτιμο Μαργαρίτι του Χριστιανισμού στην επαρχία και στην Μητρόπολη μας, ανταποκρινόμενος ευχαρίστως στην πρόσκληση της Μητροπόλεως για να παραστεί στις εορτές τις Υψώσεως του Σταυρού
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, π. Ιωσήφ ανεφέρθη στην ιστορία του Τιμίου Σταυρού ενώ τόνισε την σημασία της επισκέψεως του συγκεκριμένου τμήματος του Τιμίου Ξύλου για πρώτη φορά στους χώρους μίας Στρατιωτικής Μονάδος.
Τέλος, ο Διοικητής της 34ης Ταξιαρχίας κ. Θεόδωρος Κουλούρης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για την ιδιαίτερη τιμή που απέδωσε στην μονάδα, φέρνοντας αυτόν τον σπουδαίο θησαυρό της Ορθοδοξίας καθώς και τον Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, στον οποίο και επίδωσε Τιμητική Πλακέτα με το έμβλημα της Ταξιαρχίας.
Μετά το πέρας του Αγιασμού όλοι οι οπλίτες, οι ανώτεροι αξιωματικοί καθώς και το στρατιωτικό προσωπικό είχαν την χαρά και την τιμή να ασπαστούν το Τίμιο Ξύλο και να λάβουν  την ευλογία Του, παίρνοντας δύναμη για το σπουδαίο και πολυεύθυνο έργο το οποίο επιτελούν αόκνως για να παραμένει ισχυρό και ακλόνητο το αίσθημα ασφάλειας στον λαό, ενώ παράλληλα αγιάσθηκαν και όλοι οι χώροι και οι εγκαταστάσεις της μονάδος.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου