Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

3557 - Εορτάσθηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στον Σοχό




Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
επί τη εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου
εις την Ι.Μ. Παναγίας Θεοσκεπάστου-Σοχού
εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης
Η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου εορτάσθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης εις την Ιερά Μονή Παναγίας Θεοσκεπάστου-Σοχού, η οποία και αποτελεί μετόχι της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Δοχειαρίου -Αγίου Όρους.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η οποία τελέσθηκε σύμφωνα με το Αγιορείτικο Τυπικό, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ενώ έλαβαν μέρος σ’ αυτήν οι Καθηγούμενοι των Ιερών Μονών Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας-Πάρου, Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος–Σοχού π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης και Αγίας Τριάδος-Πέντε Βρύσεων, π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου–Αγίου Όρους Αρχιμ. Γρηγόριος, ο οποίος είναι ο Πνευματικός της Γυναικείας Ιεράς Μονής Παναγίας Θεοσκεπάστου.
Κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς το παριστάμενο και πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε εκτενώς στο νόημα της σημερινής μεγάλης εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας ιδιαιτέρως το μεγάλο ζήτημα των εκτρώσεων σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η τεκνοποιία αποτελεί μεγάλη ευλογία από τον Θεό.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνοδεία πλήθους προσκυνητών που προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος και όχι μόνο της Μακεδονίας και της Βορείου Ελλάδος, για να προσκυνήσουν και λάβουν την χάρη και την ευλογία της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, που ήρθε όπως κάθε χρόνο από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου-Αγίου Όρους για την πανήγυρη της Μονής, προεξήρχε της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος, η οποία τελέσθηκε πέριξ της Ιεράς Μονής, ενώ εν συνεχεία παρετέθη πανηγυρική τράπεζα προς όλους τους ευλαβείς προσκυνητές.

Περισσότερες φωτογραφίες: http://www.imlagada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου