Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

2699 - Στο αρχείο η υπόθεση για τα δάνεια της Μarfin στο Βατοπαίδι


Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στην Αθωνική Πολιτεία
(Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών, Ι.Μωραϊτάκη, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια της Μarfin Βank, συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου, προς την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, καθώς δεν προέκυψε τέλεση αξιοποίνων πράξεων.
Μετά από έρευνα τριών ετών ο εισαγγελέας κατέληξε ότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες και δεν υπάρχουν ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, αναφορικά με τη τη σύναψη δανείου από την τράπεζα Marfin Egnatia Bank και της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ούτε στοιχειοθετούνται κατηγορίες για τις υποθέσεις που αφορούσαν τη συμμετοχή στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MIG, της πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας ΟΤΕ και πιθανής χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας VIVATRIA.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε: «Η λασπολογία και η συκοφαντία μπορούν να έχουν κάποια αποτελέσματα σε ένα τμήμα της κοινωνίας που υιοθετεί το τεκμήριο ενοχής αντί, όπως θα έπρεπε, του τεκμηρίου αθωότητας».
Ο κ. Βγενόπουλος τονίζει ότι οι τελικές αποφάσεις των δικαστικών αρχών αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και θέτουν τους πραγματικούς ενόχους-συκοφάντες ενώπιον των ευθυνών τους. «Απομένει βέβαια η πικρία της ταλαιπωρίας των διαδικασιών και της, έστω και μερικής, αμφισβήτησης μέχρι την ολοκλήρωσή τους, όμως και αυτή η πικρία θα μετριασθεί τελικά με την τιμωρία των ενόχων-συκοφαντών» καταλήγει.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου