Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011

400 - Φωτογραφίες από την πανήγυρη του Λαυριώτικου Ι. Κελλιού Αγίου Ανδρέα Προβάτας

Με το Αγιορειτικό Τυπικό, παρουσία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αρχιμ. Προδρόμου, πολλών Μοναχών, εκπροσώπων των υπηρεσιών που εδράζουν στο Άγιο Όρος και πλήθος προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα (30.11/13.12) η πανήγυρη του Λαυριώτικου Ιερού Κελλιού του Αγίου Ανδρέα στην Προβάτα.

Οι φωτογραφίες είναι από τον χθεσινό Εσπερινό.
Ευχαριστώ Νίκο.

399 - Ημερολόγιο τοίχου «Athos 2012, the Holy Mountain», από την Ολλανδία!

Ο αγαπητός φίλος και θερμός φιλοαγιορείτης Wim, μου έστειλε το ημερολόγιο τοίχου 2012 με φωτογραφίες του Αγίου Όρους από το τελευταίο του ταξίδι στις αρχές Οκτωβρίου 2011. Τον Wim και τον αδελφό του Herman γνωρίζουμε από τις πολλές αναδημοσιεύσεις που έχω κάνει από το blog τους http://athos.weblog.nl. Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με τα αρχεία τους. Εύχομαι σύντομα να το ξεπεράσουν για να μοιραστούμε φωτογραφίες και εντυπώσεις από την τελευταία επίσκεψή τους στο Άγιο Όρος.

Στη συνέχεια δημοσιεύω τις φωτογραφίες του ημερολογίου ζητώντας συγγνώμη για την όχι και τόσο πιστή αντιγραφή.

398 - Στο Άγιο Όρος από αύριο ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας


Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Σεβ. Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, πραγματοποιεί από αύριο, προκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων Ρομφαία, αναφέρθηκε και σ΄αυτή την επίσκεψη:

Πληροφορηθήκαμε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Ελλάδα, θα επισκεφθείτε το Άγιον Όρος. Πείτε μας, ποιες μονές θα επισκεφθείτε και γιατί;

Κάθε χρόνο προσπαθώ να μεταβαίνω για προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Είμαι διατεθειμένος να επισκεφθώ μια σειρά Ιερών Μονών, Σκήτεων και Κελλιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από την Ρωσική Μονή Αγίου Παντελεήμονος προσκύνημα και στις Ιερές Μονές Σιμωνόπετρας, Γρηγορίου, Διονυσίου, Ιβήρων και Κουτλουμουσίου.

Τις έχω επισκεφθεί από καιρό και γι΄ αυτό ήθελα να προσκυνήσω τα ιερά τους κειμήλια και να μιλήσω και με τους αδελφούς.

Το Άγιο Όρος είναι ένας αξιοθαύμαστος τόπος που έλκει κάθε Ορθόδοξο χριστιανό σε κάθε εποχή.

Η πολυεθνική αγιορειτική αδελφότητα, η οποία διαμένει στο Περιβόλι της Παναγίας, αποτελεί μια μοναδική στο είδος της μορφή εφαρμογής του Ευαγγελικού ιδεώδους.

Εδώ οφείλεται εκείνο το τεράστιο πνευματικό κύρος το οποίο πάντοτε απολάμβανε ο Άθως στους Ρώσους.

397 - Στην έρημο του Αγίου Όρους