Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

437 - Θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να νοσηλευθεί φρουρούμενος ο π. Εφραίμ;

Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην παράδοση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Ενώ, μετά την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος, επρόκειτο να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές του Αγίου Όρους, ο ηγούμενος Εφραίμ, σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, παραμένει κλινήρης στη Μονή, καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Στο Άγιο Όρος μεταβαίνουν στο μεταξύ ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας αφού ακούσει τις εκτιμήσεις των γιατρών θα αποφασίσει αν ο ηγούμενος Εφραίμ μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου θα νοσηλευτεί φρουρούμενος ή αν θα παραμείνει στο μοναστήρι μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Πληροφορίες από τις Καρυές αναφέρουν ότι στο μοναστήρι έχουν μεταβεί Ηγούμενοι και Μοναχοί άλλων μονών προς συμπαράσταση στον κ. Εφραίμ.

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=123430

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου