Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

462 - Εγκαταλείπει το Άγιο Όρος αυτή την ώρα ο Γέροντας Εφραίμ



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (13.05)
.......Με σκάφος εγκαταλείπει την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, υπό πανίσχυρη αστυνομική συνοδεία, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Εφραίμ κατευθυνόμενος προς Ιερισσό. Τελικός προορισμός η Θεσσαλονίκη (;)
.......Ο Γέροντας παραδόθηκε στις αρχές με δική του πρωτοβουλία και δεν δέχεται να πάει σε νοσοκομείο, παρά τις συστάσεις των γιατρών.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/12/11, 2:12 μ.μ.

    Αξίζουν μεγαλα συγχαρητηρια στην ελληνικη δικαιοσυνη για το αισιο τελος σε αυτο το εγκλημα. Αντε και εις ανωτερα...να συλλαβουμε τωρα τον Πατριαρχη...Θέλω όμως απόψε να δω σε ολα τα καναλια χειροποδαρα δεμενο τον Γεροντα ε? να εχει λίγη ουσία το θέμα...και εννοείται και φωτογραφίες με πολιτικους στον περιγυρο, δικηγορους...ξερετε εσεις...για αυτα που ειστε γεννημενοι...Ξανα τα θερμα μου συγχαρητηρια σε ολους τους εμπλεκόμενους...ο Θεος να σας ελεησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΙΔΙΟΙ" ΚΑΠΟΤΕ, ΤΟΝ ΛΙΘΟΒΟΛΗΣΑΝ -ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ...
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ! ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ "ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ"...ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Χριστός της Αγάπης να δίνει δύναμη και υπομονή στον Γέροντα Εφραίμ σ' αυτή τη δύσκολη δοκιμασία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/12/11, 3:14 μ.μ.

    ναι,τωρα βρηκαν τον μεγαλο εγκληματια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/12/11, 5:20 μ.μ.

    ELIZA σωστή αυτόσκεφτόμουν και εγώ..... Μακάρι η ιστορία να τον ξελασπώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/12/11, 7:30 μ.μ.

    δυο γυναικακια πηραν το βαρος της αποφασης ενω ο σχεδιαστης ο Πεταλωτης πινει τα ουισκακια του περιμενοντας τις σκηνές της διαπομπευσης.
    Να μετανοησουν δυσκολο οποτε καποια στιγμη θα τους δωθει το δωρακι τους και θα ειναι οδυνηρό.
    Εμεις τι φταιμε που ως λαος και φορτωνόμαστε το αποτέλεσμα των δικών τους πραξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος27/12/11, 8:44 μ.μ.

    Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Οι δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους σύγχρονους Βαραββάδες και σταυρώνει όσους συντάσσονται με τον Χριστό. Αυτή την φορά όμως εμείς έχουμε την ευκαιρία να πούμε το αίμα του αθώου να μην πέσει σε μας και τα παιδιά μας. Ας μην ασχολούμαστε με την αγκίθα του αδελφού για να δικαιολογήσουμε το δοκάρι που έχουμε καρφωμένο στο μάτι μας. Ο καθένας μας θα κριθεί για τα έργα του από τον Κύριο. Όταν υπάρχει ενότητα και κοινωνία Χριστού η διάσπασή της είναι αδύνατη. Δεν το βλέπετε ότι προσπαθούν να διασπάσουν την Πατρίδα, την Οικογένεια και την ορθοδοξία; Μέχρι πότε θα εθελοτυφλούμε; Δεν βλέπουμε ποια είναι τα σχέδιά τους και ποιοι είναι οι υπηρέτες τους; Αυτές τις ώρες χρειάζεται ενότητα, ας μην σταυρώνουμε τους αδελφούς μας. Καλή δύναμη στον Γέροντα Εφραίμ. Ο ελάχιστος εν Χριστό αδελφός Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος27/12/11, 11:57 μ.μ.

    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!
    ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΜΑΧΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
    ---------------
    ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
    ----------------------
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.-

    Παραμονή της του Χριστού Γεννήσεως
    ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

    Όμηρος Φωτιάδης
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος28/12/11, 11:09 π.μ.

    Δεν ξέρω κατά πόσο αρμοζαν σε έναν μοναχό να ανοιχτεί τόσο πολύ στα οικονομικά. Δεν νομίζω να έκανε κάτι παράνομο στις συναλλαγές με το δημόσιο το μοναστήρι. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι κατάφεραν ανήμερα τα Χριστούγεννα τον κόσμο να ασχολείται με την παρωδία αυτού του σκανδάλου. Είναι πολιτική των τελευταίων χρόνων. Κοντά στο Πάσχα, τώρα έφτασε και για τα Χριστούγεννα, να εμφανίζονται διάφορες ιστορίες, βλ. Κώδικας da Vinci, "Ευαγγέλιο του Ιούδα", κλπ. Να μου το θυμηθείτε, κάτι υπόγειο θέλουν να περάσουν και έβγαλαν αυτό για αντιπερισπασμό. Βλέπουν ότι δεν έχουν σωτηρία και προσπαθούν από τη μια να τη βγάλουν όσο πιο πολύ λάδι μπορούν, από την άλλη να αμαυρώσουν την Εκκλησία, την ώρα που όλο και περισσότερος κόσμος επιστρέφει σε αυτήν.

    Καρακωνσταντάκης Γεώργιος, Θεολόγος
    Ηράκλειο Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι κι αυτό από τα φαινόμενα της εποχής μας...κι Έλληνες να στρέφονται εναντίον Ελλήνων κι εναντίον της Ορθοδοξίας.

    Βέβαια,κάποιοι λένε...ο νόμος είναι νόμος και συμφωνώ κι εγώ,όμως ο Θεός μας έδωσε το νου για να σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε για την αλήθεια...κι αυτό που έγινε σε βάρος του γέροντα Εφραίμ δεν είναι η αλήθεια ,αλλά η πλάνη και η παραπλάνηση του ευσεβούς Ελληνικού λαού,χάριν πολιτικού οφέλους...και ίσως και για άλλους σκοπούς που στοχεύουν την ορθοδοξία.

    Εύχομαι ο Χριστός της Αγάπης να φωτίσει όλο τον κόσμο,τούς πολιτικούς,τα ΜΜΕ,τους Δικαστικούς και τον Ελληνικό λαό για να πορεύεται με αγάπη και αλήθεια και δικαιοσύνη.

    Κι ακόμη ο Χριστός μας να δίνει υπομονή στον Γέροντα Εφραίμ και να τον συντροφεύει εκεί στο χώρο της κράτησής του με την Αγάπη του.

    Εύχομαι σ' 'ολους Χρόνια Αγάπης ! Χρόνια Χριστού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή