Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

348 - Έκθεση του Μονοξυλίτη με Αγιορειτικές εικόνες, στην Αυστρία

Σε πολιτιστικό και θρησκευτικό ταξίδι στην Ιερή Πολιτεία του Αγίου Όρους προσκαλούν οι αγιορείτικες εικόνες που παρουσιάζονται σε μεγάλη έκθεση στη Μονή Λορέτο, στο ομόσπονδο αυστριακό κρατίδιο Μπούργκενλαντ, ανατολικά της Βιέννης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μετόχι Αγίου Νικολάου της Μονής Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους, με συμμετοχή της περιοχής του Άθω και τη συνεργασία του Οργανισμού Ανάπτυξης προ του Άθω και είχε παρουσιαστεί νωρίτερα, από τις 4-20 Νοεμβρίου, στη Βενετία της Ιταλίας.

Το Μετόχι Αγίου Νικολάου, βρισκόμενο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, κοντά στα σύνορα, η οποία αποκαλείται Μονοξυλίτης, ανήκει στην Μονή Αγίου Παύλου, που διαθέτει επίσης και δύο σκήτες (μοναστικά χωριά).

Οι μοναχοί του, πέρα από την ενασχόλησή τους με την αγιογραφία, παράγουν και προϊόντα, μερικά από τα οποία θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο της τωρινής έκθεσης στην αυστριακή Μονή Λορέτο, όπου θα υπάρχει και πλούσιο, σχετικό ενημερωτικό υλικό στη γερμανική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου