Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

12707 - Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση με την ευκαιρία της επετειακής εκδόσεως της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)».
Στην εκδήλωση παραβρίσκονται Ιεράρχες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος και πλήθος κόσμου.
Η παρουσίαση του τόμου πραγματοποιείται από τον Μητροπολίτη
Λεμεσού κ. Αθανάσιο. Ομιλητής επίσης είναι και ο Αρχιμ. Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Η Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Ν. Κωνσταντίνου ψάλει ύμνους προς τιμήν του μακαρίου Γέροντος.
Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ/ταινία για τη ζωή του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού. Το ρόλο του Γέροντος Ιωσήφ υποδύεται ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον, κάτοχος πέντε βραβείων Έμμυ, ο οποίος θα παρευρεθεί και στην εκδήλωση.

      

Ομιλία του Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου στην εκδήλωση παρουσίασης επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019:


Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στην εκδήλωση παρουσίασης επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019:


Χαιρετισμός του Αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Κουλουριώτη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων, Ιεροκήρυκος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών, Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στην εκδήλωση παρουσίασης επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019:


Ο χαιρετισμός του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη
Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευνοημένος, γιατί ήμουνα εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού κατά την μόλις προ δεκαπέντε ημερών επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος. Εκεί εκτός των άλλων αγαθών εμπειριών που αποκόμισα, έγινα αυτόπτης μάρτυς της πνευματικής χαράς που προκάλεσε στα πρόσωπα μοναχών και λαϊκών η προαναγγελία του Παναγιωτάτου Πατριάρχου για την ένταξη στις «αγιολογικές δέλτους», όπως επί λέξει είπε, νέων Αγιορειτών Πατέρων. Ένας από αυτούς είναι και ο Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής, του οποίου το βιβλίο με τις επιστολές παρουσιάζει σήμερα η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης απευθύνω αυτόν τον σύντομο, αλλά εκ καρδίας χαιρετισμό.
Αυτός ο Γέροντας, όπως διαπίστωσα και από τις επισκέψεις μου στο Άγιον Όρος, είναι ένας από τους σύγχρονους Αγιορείτες Αγίους, που με την ζωή και την παρουσία του βοήθησε πολύ και μοναχούς και λαϊκούς στην άσκηση της προσευχής και με τα πνευματικά του παιδιά ανανέωσε το έμψυχο και άψυχο υλικό στο Περιβόλι της Παναγίας.
Βλέπουμε από τον βίο του ότι παρόλο που ζούσε απομωνομένος σε απόκρημνα σπήλαια, είχε πνευματική επικοινωνία με τους πιστούς και καθοδηγούσε με πατρική αγάπη μέσω των επιστολών του εκατοντάδες αγωνιζόμενους χριστιανούς που ζούσαν μέσα στον κόσμο.
Εύχομαι να γίνει ακόμα πιο γνωστή η προσωπικότητά του σε όλο τον κόσμο, πράγμα που θα προσφέρει μεγάλη πνευματική ωφέλεια σε όλους μας. Ήδη στην αλλοδαπή, εκεί στην Αμερική που ζω, έχουμε γνωρίσει τους πνευματικούς καρπούς του μέσω του μαθητή του Γέροντα Εφραίμ του Αριζονίτη. Τώρα από ότι καταλαβαίνω θα αυξηθούν πολύ περισσότερο.



Χαιρετισμός του Αθανασίου Μαρτίνου, Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους,  στην εκδήλωση παρουσίασης επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019.


Χαιρετισμός του επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, εκπροσώπου της Α.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄,  στην εκδήλωση παρουσίασης επετειακής εκδόσεως Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού «Επιστολές και Ποιήματα (60 χρόνια από την κοίμηση του)» στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019:

















Φωτογραφίες Γιώργος Φερδής, Θεολόγος – Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου