Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

10445 - Ανοιχτές ξεναγήσεις από τον Σ. Καλαφάτη στην έκθεση «ΑΘΩΣ – ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ»

       Στo πλαίσιo της έκθεσης του Στράτου Καλαφάτη «Άθως – Τα Χρώματα της Πίστης» στους μεγάλους εκθεσιακούς – αίθουσα Ειρήνης Γ. Κατσίγρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα, προγραμματίζονται εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από ξεναγήσεις από τον ίδιο τον φωτογράφο. Συγκεκριμένα αυτή την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 στις 19.00 ο Στράτος Καλαφάτης θα παρουσιάσει την Αθωνική πολιτεία μέσα από την εμπειρία της μακράς παραμονής του εκεί. Θα μιλήσει για τη μεγάλη φωτογραφική παράδοση του Αγίου Όρους και θα εξηγήσει τον τρόπο που προσέγγισε, φωτογράφησε και παρουσίασε τον μοναδικό αυτόν τόπο.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης. Ενώ το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018 στις 18.00 θα παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο. Θα αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο εξέλιξε τη φωτογραφική του γλώσσα, και τη διαδικασία μέσα από την οποία αναπτύσσει τις φωτογραφικές του εργασίες, βασιζόμενος
στην αφήγηση και στην δημιουργία ενός προσωπικού ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα και είναι δωρεάν για το κοινό.
Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζει, διδάσκει και οργανώνει δράσεις που αφορούν τη δημιουργική φωτογραφία. Έχει ολοκληρώσει μακροχρόνιες φωτογραφικές εργασίες όπως οι Αρχέτυπες Εικόνες, το Ημερολόγιο 1998-2002, η Saga, το Αρχιπέλαγος, ο Άθως – Τα χρώματα της πίστης. Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία του Αρχέτυπες εικόνες (1999), Ομόνοια 2000 – Ταξίδι στον ομφαλό της Αθήνας (με τον συγγραφέα Φίλιππο Φιλίππου Ημερολόγιο 1998 -2002 Άθως – Τα χρώματα της πίστης (με πρόλογο του Νίκου Ξυδάκη– 2014)- Αρχιπέλαγος (2017).
http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου