Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

10409 - Τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Δημήτρη Λουζικιώτη στην Αγιορειτική Εστία

Με την παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους φιλότεχνων εγκαινιάστηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου, στην Αγιορειτική Εστία, με μεγάλη επιτυχία, η φωτογραφική έκθεση του Δημήτρη Λουζικιώτη «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» (Άθως. Ορθοί στην αυλόπορτα). Στην έκθεση παρουσιάζονται 45 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες θυρών και παραθύρων από τις Καρυές και την ευρύτερη περιοχή της Αθωνικής Πολιτείας.
Μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.
Νικηφόρος, ενώ το χαιρετισμό της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους μετέφερε ο επίτιμος Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Δημήτριος Σαλπιστής. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, ο Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Καραγιάννης, ο οποίος ανέγνωσε το χαιρετισμό του Παναγιωτάτου, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Κ.Μ. κ. Χάρης Αηδονόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο Δήμο Θεσσαλονίκης κ.κ. Στέφανος Γωγάκος που είναι και μέλος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Σωσώ Αδαμίδου – Γκιουλέκα, Μαίρη Ακριτίδου, Νίκος Ζεϊμπέκης και Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Χαιρετισμό απηύθυναν, σχολιάζοντας το έργο του φωτογράφου, οι κ.κ. Φαίδων Χατζηαντωνίου, αρχιτέκτονας–αναστηλωτής και Νίκος Μερτζιμέκης, Δρ Αρχαιολόγος. Τέλος ο Δημήτρης Λουζικιώτης ευχαρίστησε την Αγιορειτική Εστία για την οργάνωση της έκθεσης, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν από την σύλληψη της ιδέας έως την υλοποίηση και τη διαδρομή της έκθεσης και του καταλόγου της.
Ο Δημήτρης Λουζικιώτης γεννήθηκε στη Στρατονίκη Χαλκιδικής και είναι freelancer επαγγελματίας Graphic Designer, Φωτογράφος και Σύμβουλος Επικοινωνίας με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς, με αντικείμενο εργασιών τη διαφήμιση, τις εκδόσεις και την επικοινωνία. Φωτογραφικά του έργα έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έχουν παρουσιαστεί σε gallery και χώρους τέχνης και αρκετά ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην BIENNALE:1 Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2007).
Έχει εκδώσει δύο φωτογραφικά λευκώματα («Αναστενάρια. Στην ιερή έκσταση της παράδοσης», εκδόσεις «Χαρτόδετο», 2014 και «Άθως Θύραυλοι Στώμεν», εκδόσεις «Χαρτόδετο», 2016). Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης».
Επιμέλεια έκθεσης: Αναστάσιος Ντούρος, Διευθυντής της Αγιορειτικής
Εστίας
Διάρκεια: 20 Μαρτίου έως 19 Μαΐου
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα και Τετάρτη: 09:00 – 16:00
Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 09:00 – 20:00
Σάββατο: 09:00 – 14:00
Χώρος: Εκθεσιακός χώρος Αγιορειτικής Εστίας
Εγνατία 109, 54635 Θεσσαλονίκη,Τ. 2310263308, F. 2310250648
www.agioritikiestia.gr,info@agioritikiestia.gr
-Διατίθεται ο κατάλογος της έκθεσης στα ελληνικά αγγλικά και ρωσικά












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου