Τρίτη 22 Μαΐου 2012

1302 - Απόφοιτος της Αθωνιάδος χειροτονήθηκε Διάκονος στην Αυστραλία

Τελέσθηκε τήν Κυριακή 20η Μαΐου στην Ενορία Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου του Ελεημονός και Αγίας Βαρβάρας St. Albans, Βικτωρίας, η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Φράγκου.
Την Χειροτονία του κ. Γεωργίου Φράγκου, ετέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού πλαισιούμενος υπό του Αρχιμανδρίτου π. Συνεσίου Φράγκου, πατρός του νεοχειροτονούμενου, του Πρεσβυτέρου π. Δημοσθένη Νικολάου και του Διακόνου π. Μανασσή Γαλουζή.
Η ομιλία του Θεοφιλεστάτου ήταν ιδιαίτερα συγκινιτική, ανέφερε την μακαριστή μητέρα του Διακόνου που την ίδια μέρα τελέστηκε το ετήσιο μνημόσηνο της, τις αναμνησείς του για τον Διάκονο όταν ήτανε παιδάκι και παίζανε μαζί, καθώς και τη χαρά του που για πρώτη φορά Χειροτονεί υιό Ιερέως που μεγάλωσε κοντά στην Εκκλησία.
Ο κ. Γεώργιος Φράγκος είναι υιός του Αρχιμαδρίτου Συνεσίου Φράγκου, και γεννήθηκε στην Αυστραλία. Εφοίτευσε στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο LaTrobe στην Μελβούρνη, Αυστραλίας.  Εργάζετε ως διευθυντής ταμειακών ροών και πιστωτικών σε ιδιωτική εταιρεία.
Ο νέος Διάκονος είναι συγγραφέας της ιστοσελίδας http://holymountain-agionoros.blogspot.com.au/, και επιτυχής Αγιογράφος που έχει εργαστεί ως βοηθός και σύμβουλος του Αγιογράφου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Μελβούρνη, Αυστραλίας.
Κ.ΠΑΠ.


1 σχόλιο: