Σάββατο 12 Μαΐου 2012

1253 - Αγιορείτικο κρασί το δώρο του Πατριάρχη Μόσχας στον Βλαντιμίρ Πούτιν


Tου Λεωνίδα Λιάμη

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν, έχοντας ήδη πάρει στα χέρια του τη «βαλίτσα» με τους κωδικούς για τα ρωσικά πυρηνικά όπλα, περπάτησε έως τον παρακείμενο καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και εκεί έλαβε την ευλογία του προκαθήμενου της ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας κ. Κυρίλλου.
Μαζί και ένα σπάνιο δώρο. Μια σειρά από τις μοναδικές 40 φιάλες κόκκινου οίνου, «Κορμίλιτσα Gold Line Special Edition», εμφιαλωμένες ειδικά για την περίσταση «με το φως και τη σοφία του Αγίου Όρους».
Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος είχε παραλάβει το... ανεκτίμητο απόσταγμα μόλις πριν από περίπου ενάμιση μήνα, από την οινοποιία Τσάνταλη, από οίνο που παρήχθη στον αμπελώνα των σχεδόν 2.000 στρεμμάτων που διαθέτει η ομώνυμη επιχειρηματική οικογένεια στο Μετόχι της Χρωμίτσας, μέσα στο «Περιβόλι της Παναγιάς».
Ετικέτα
«Στο κάθε μπουκάλι, αντί για ετικέτα, αναγράφεται με χρυσά γράμματα στη ρωσική γλώσσα ότι ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, με αφορμή την ορκωμοσία του Προέδρου της Ρωσίας, στις 7/5/2012, κάνει αυτό το δώρο προς το Βλαντιμίρ Πούτιν, με την ευλογία του για μια καλή θητεία», τονίζει στην «ΗτΣ» ο επικεφαλής του τομέα εξαγωγών στη βορειοελλαδική οινοποιία, Στέλιος Μαυρομάτης.
Εξηγεί δε, ότι και πριν από τέσσερα χρόνια ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλέξιος είχε δώσει ένα ακριβώς ίδιο δώρο και στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Τότε ανοίχτηκαν δέκα φιάλες για να εορταστεί το γεγονός της ορκωμοσίας και οι υπόλοιπες 30, σύμφωνα με το «μύθο», κατέληξαν στο κελάρι του πρώην προέδρου -και νυν πρωθυπουργού- της Ρωσίας.
Το «Κορμίλιτσα Gold Line» πέραν της «special edition», είναι, έτσι κι αλλιώς, ένα ακριβοθώρητο κρασί, καθώς η βορειοελλαδική οινοποιία παράγει ετησίως από 2.700 έως το πολύ 3.800 φιάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου