Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

476 - Ο Γέροντας Εφραίμ είναι άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση

«Ως άτομο με ροπή στην εγκληματική δράση που είναι στοιχείο της προσωπικότητας του και ενεργεί επιτήδεια και μεθοδευμένα» περιγράφουν οι τρεις δικαστές του Συμβουλίου Εφετών τον ηγούμενο Εφραίμ στο βούλευμα με το οποίο διατάσσουν την προφυλάκιση του.

Ο κατηγορούμενος, λένε χαρακτηριστικά ήταν ο «ιθύνουν νους και εμπνευστής» του σκανδάλου και «υπάρχει κίνδυνος να εκμεταλλευθεί πάλι την ιδιότητα του αυτή για την διάπραξη και άλλων πράξεων συναφών με αυτές που του αποδίδει το κατηγορητήριο. Είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα, εφόσον συνεχίζεται η αντιδικία με τοι δημόσιο για τις αμφισβητούμενες εκτάσεις, λαμβανόμενες υπόψιν και της εξαιρετικής δεινότητας που επέδειξε στην μεθόδευση των επίδικων εγκλημάτων και της ικανότητας επιτηδευμένης πειθούς , σε πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων».

Δεν φαίνονται να πείθονται οι τρεις δικαστές, Ευγενία Κακκαβά (Πρόεδρος ) Θεόδωρος Σπηλιάδης και Κωνσταντίνα Αλεβιζοπουλου για τη μέχρι σήμερα καλή συμπεριφορά του. Εκτιμάνε ότι «δεν είναι αποτέλεσμα της ελεύθερης βούλησής του αλλά της αναμενόμενης δικαστικής κρίσης ενόψει της εμφάνισης του ενόψει της εμφάνισης του ενώπιον της ανακρίτριας».

Σύμφωνα με το ομόφωνο βούλευμα ο αρχιμανδρίτης εκμεταλλεύθηκε το μοναχικό του σχήμα και την ιδιότητα του ως επικεφαλής της Μονής Βατοπαιδίου που είναι παγκόσμιας ακτινοβολίας για να προσεγγίσει και να ασκήσει επιρροή «σε πολιτικούς και κρατικούς παράγοντας σε καίριες θέσεις για την ευνοϊκή αντιμετώπιση των αιτημάτων του, που αφορούσαν τα ιδιοκτησιακά θέματα της Μονής». Με το τρόπο αυτό, υποστηρίζουν οι δικαστές, «έπεισε νομικούς συμβούλους του κράτους, να εκδώσουν ευνοϊκές υπέρ της κυριότητας της Μονής γνωμοδοτήσεις παρότι γνώριζε ότι δεν της ανήκαν συγκεκριμένα τμήματα, με σκοπό τον πορισμό περιουσιακού οφέλους σε βάρος του Δημοσίου. Έπεισε επίσης υφυπουργούς να εκδώσουν αποφάσεις εγκρίνοντας τις παραπάνω γνωμοδοτήσεις και να αποδεχθούν την μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου επί των εκτάσεων αυτών, αλλά και υπουργούς να εκδώσουν υπουργικές αποφάσεις για την ανταλλαγή της λίμνης».

Σύμφωνα με το βούλευμα, οι ενέργειες του κατηγορουμένου έγιναν σε διάστημα επτά ετών και δεν ταιριάζουν με το μοναχικό του σχήμα και την πνευματική του αποστολή. Οι δικαστές τέλος απορρίπτουν το επιχείρημα του ότι λόγω βλάβης της υγείας του πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία στην Ουκρανία διότι, όπως εκτιμάνε, μπορούσε να υποβληθεί σε αυτή τη θεραπεία στην Ελλάδα.

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=436681

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/12/11, 2:53 π.μ.

    Αν κατάλαβα καλά, ένας καλόγερος με εγκληματική προσωπικότητα παρέσυρε σε κακουργηματικές πράξεις "πλήθος ετερόκλητων δημοσίων προσώπων διαφορετικών αρμοδιοτήτων", οι οποίοι ήταν διανοητικά καθυστερημένοι. Τους τελευταίους θα τους δώσουμε βοήθημα για την αναπηρία τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/12/11, 3:58 π.μ.

    Ντροπη δεν φοβουντε την Παναγια θυμαμαι παλια ημουν στην Ουρανουπολη για διακοπες με τον πρωην ανδρα μου ειχαμε φτασει σε ενα πολυ ακρινο σημειο στη Θαλασσα εκει σε ενα μολο που μια επιγραφη ελεγε προσοχη Αγιο Ορος απαγορευεται η εισοδος στις γυναικες αν θυμαμαι σωστα εχουν περασει και χρονια, σε μια στιγμη τον βλεπω ανεβαινει στον μολο και πηδαει στην αλλη μερια της θαλασσας και μου λεει ελα και εσυ δεν ειναι κανενας ειναι πιο ωραια εδω,σε μια στιγμη σκεφτομαι να παω αλλα μετα με επιασε φοβος και του ειπα ασε μην στειλει η Παναγια κανενα σκυλοψαρο και μετα να δω πως βγενω οχι ειναι το περιβολι της και η θαλασσα ειναι δικια της,πως λοιπον εσεις ουτε φοβο εχετε πηρατε Ιερομοναχο απο το περιβολι της και τον φερατε στον κοσμο δεν την λογαριασατε καθολου και να λετε ψευδη πραγματα φαγατε τα λεφτα και τα δανεια της Ευρωπης τοσα χρονια ουτε ενας σας δεν κατηγορειθηκε και τωρα λετε για τις Μονες που στο κατω κατω ειναι δικα τους εδω και αιωνες επειδη ειναι μοναχοι και τα δεχονται, σκεφτειται το τι θα γινει γιατι οταν μια μερα θα μπουκαρει ο κοσμος μεσα στην βουλη απο την πεινα που δεν θα αντεξει αλλο και σας λυντσαρει τοτε να δω ποιος θα σας σωσει για αυτο μην πειραζετε το περοβολι της Παναγιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βίντεο: Συγκέντρωση υπέρ του Γέροντα Εφραίμ στην Κύπρο

    Δείτε το βίντεο από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από την ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο, κατά της προφυλάκισης του Γέροντα Εφραίμ.


    http://news.princeoliver.com/2011/12/28/greece/421300/vinteo-sigkentrwsi-iper-tou-geronta-efraim-stin-kipro/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ Μ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ,ΑΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝ'ΜΕΤΑΝΟΙΑ.ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΙΤΙΟΣ Η ΟΧΙ!.Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΧΩΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΗΔΙΑ!.ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΟΜΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή