Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

441 - Αμέριστη συμπαράσταση των Αγιορειτών στον φρουρούμενο Γέροντα Εφραίμ

Την αμέριστη συμπαράστασή τους εξέφρασαν Ηγούμενοι του Αγίου Όρους καθώς και σεβάσμιοι πατέρες, προς τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ οι οποίοι από νωρίς το πρωί έφτασαν στο Μοναστήρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, οι Ηγούμενοι έκαναν λόγω για μεσαιωνικά πράγματα, τονίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό πολεμείται φανερά πλέον η Εκκλησία.

Επίσης πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι κάνουν λόγω για πρωτάκουστο νομικό κατασκεύασμα, να υπάρχει στη Κυβέρνηση Υφυπουργός Δικαιοσύνης!

Αγιορείτες αναρωτήθκαν μιλώντας στη Romfea.gr: “Εμείς ερωτάμε πότε στα 180 χρόνια του Εθνικού μας βίου έχει τοποθετηθεί Υφυπουργός Δικαιοσύνης; Μήπως ποτέ; Και γιατί τοποθετήθηκε τώρα; Μήπως για την υπόθεση Βατοπαιδίου;”

Πάντως στο Άγιον Όρος μετέβη σήμερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Αντώνιος Παπαματθαίου και ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής Κωνσταντίνος Παπουτσής, για την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών.

Τον Εισαγγελέα όμως συνόδευαν 30 Αστυνομικοί οπλοφορούντες (ναι σωστά διαβάσατε οπλοφορούντες), οι οποίοι παραμένουν έξωθεν την πύλης της Μονής Βατοπαιδίου και κατά τη νύχτα!

Τέλος σύμφωνα με τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου, ο ηγούμενος παραμένει κλινήρης στη Μονή καθώς οι γιατροί του ιατρικού κέντρου Καρυών διαπίστωσαν ότι εμφάνισε υψηλό πυρετό και απορύθμιση του σακχάρου.

Πηγή : http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10338:2011-12-24-17-49-24&catid=13

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος24/12/11, 9:42 μ.μ.

  ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
  ----------------------
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.-

  Παραμονή της του Χριστού Γεννήσεως
  ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

  Όμηρος Φωτιάδης
  Θεσσαλονίκη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος25/12/11, 12:16 π.μ.

  Ο Θεός να μας συγχωρέσει. Ο πόλεμος κατά της επίσημης Ορθόδοξης εκκλησίας και του Αγιορείτικου μοναχισμού κυρήχτηκε και επισήμως. Οι δυνάμεις που επιθυμούν την διάλυση της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας επέλεξαν στόχο.
  Η ηλιθιότητα τους προδίδει την πολιτική- πολιτιτική ,ιστορική και θεολογική αγραμματοσύνη τους.
  καλή μετάνοια συνέλληνες, τα σύννεφα σκουραίνουν επικίνδυνα...Αλλά πάντα μετά την καταιγίδα τη δαιμονική ακολουθεί "η λιακάδα η Θεϊκή"... ο ενσαρκωθείς Ηλιος της Δικαιοσύνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ιωσήφ Μοναχός Βιγλιώτης25/12/11, 11:59 π.μ.

  Οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, ελεύθεροι!!!
  Οι αθώοι πνευματικοί δέσμιοι!!!
  Χαρείτε την δικαιοσύνη των αδίκων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος26/12/11, 6:49 π.μ.

  Πάντως,αν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σ'αυτήν την ανάρτηση και στις οποίες διακρίνεται και ο γέροντας Εφραίμ,είναι,όπως υποθέτω,από την υποδοχή Βαρθολομαίου και κατ'επέκταση του Γαπ την επομένη,στις αρχές Οκτώβρη και τις παραβάλουμε με τις σημερινές εκδηλώσεις συμπαράστασης,είναι καταφανής η σύγχιση που διακατέχει αρκετούς νεοαγιορείτες ηγουμένους.Είχαν προφανώς ψευδαισθήσεις για το ποιούς υποδέχονταν με τιμές και δόξες 2,5 μήνες πριν!!!Και είναι,δυστυχώς,αποτέλεσμα απεμπόλησης της έκφρασης Ορθόδοξης ομολογιακής και πατριωτικής στάσης στα τεκταινόμενα και η υιοθέτηση της διπλωματίας,σαν να επρόκειτο για κοσμική εξουσία.Κάπου,αρκετοί σημερινοί νεοαγιορείτες τα μπερδεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή