Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

428 - Τον σταύρωσαν παραμονή Χριστουγέννων


Αποφάσισαν την προφυλάκιση του Ηγουμένου Εφραίμ

15 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/12/11, 9:12 μ.μ.

    Σαν δεν ντρέπονται .... Όλοι οι κρυφομασώνοι του υπουργείου δικαιοσύνης (μόνο κατ' όνομα απ' ότι φαίνεται!). Ντροπή τους!!! Όλοι οι "λήσταρχοι" και οι "παιδεραστές" είναι έξω.... Ο Ηγούμενος τους έφταιξε!!!! ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!! ΚΡΥΦΟΜΑΣΩΝΟΙ - ΑΝΘΡΩΠΙΣΚΟΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμαρτον! Ο Θεός να βάλει το χέρι Του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΜΑΥΡΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΟΔΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/11, 10:25 μ.μ.

    Συμπαραστεκόμαστε στην άδικη προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ!

    Η απόφαση προφυλάκιση του Καθηγούμενου Ι. Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ μας έχει στενοχωρήσει βαθύτατα. Η Ελληνική δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμα φορά πόσο επιρεπής είναι σε εξωτερικές πιέσεις και το πόσο πολύ συνδέεται με σκοπιμότητες της Ελληνικής πραγματικότητας. Τη ώρα που μεγάλοι προδότες και κλέφτες του πολιτικού συστήμτατος και όχι μόνο, κάνουν διακοπές σε εξωτικά νησιά, η δικαιοσύνη αποφασίζει τη καταδίκη του γέροντα Εφραίμ! Την ώρα που πραγματικά τεράστια σκάνδαλα χρονοτριβούν και
    ξεχνιούνται στο πέρας του χρόνου, καλείται η Εκκλησία στο πρόσωπό του Γέροντα Εφραίμ και του Αγίου Όρους να πληρώσει με άδικο τρόπο την απληστία του συστήματος. Μέχρι πότε οι προδότες θα είναι ελεύθεροι με τα κλεμένα στις τράπεζες της Ελβετίας, ενώ Άνθρωποι δίκαιοι θα αδικούνται με τόσο βαριές κατηγορίες και καταδίκες;
    Αδέλφια πρέπει να πούμε επιτέλους όχι στην αδικία και στη προδοσία της χώρας μας. Παρακάτω υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ,


    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ


    - ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ - ΦΑΞ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ.
    - ΤΗΛΕΦΩΝΕΙΣΤΕ ΣΤΟ 136 ΤΟΥ ΟΤΕ, ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΕΩΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΕΙΛΤΕ ΦΑΞ ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 210-8214999 ή 210-8233024 ΜΕ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ:


    1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ:
    (Επώνυμο, όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο ΜΟΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟ).


    2. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ:
    (ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ)
    Οι διευθύνσεις τους είναι γνωστές στην υπηρεσία των τηλεγραφημάτων.


    3. ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ:
    Για την άδικη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ Ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου. Ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας προς ανάκληση της αποφάσεως, σε διαφορετική περίπτωση κλήρος και λαός θα κάνουν Χριστούγεννα και γιορτές έξω από την φυλακή Κορυδαλλού.
    Ζητούμε και πάλι την παρέμβασή σας.


    (ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ).


    - ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΑΖΙ.
    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.

    ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_8704.html#ixzz1hOKgKwOw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/12/11, 10:39 μ.μ.

    Ανάλογα με το τι είδους άνθρωποι είμαστε βλέπουμε τα πράγματα ως κακά ή καλά. Βλέπουμε την Αποκάλυψη του Ιωάννη ως την απόλυτη καταστροφή(αμετανόητοι αμαρτωλοί) ή την ολοκλήρωση της σωτηρία μας(αγωνιζόμενοι χριστιανοί) από τον Ιησού Χριστό.

    Αν φυλακιστεί ο Ηγουμένου Εφραίμ μπορεί να βοηθήσει κάποιους φυλακισμένους, π.χ. να τους εξομολογήσει, διδάξει...
    Επιπλέον η φυλάκιση του είναι απόδειξη της αγιότητας του, αφού φυλακίζεται για ανόητο λόγο, την στιγμή που οι αποδεδειγμένα εγκληματίες αποφυλακίζονται για να αδειάσουν οι φυλακές.
    Τέλος το μίσος των πολιτικών και των ΜΜΕ προς την μονή του Βατοπεδίου δείχνει πως ο Ηγουμένου Εφραίμ δεν είναι ο μόνος άγιος εκεί.

    Οπότε πρέπει να προσευχόμαστε στο θεό να δίνει δύναμη στον Ηγούμενο και να αποδείξει πέρα από κάθε αμφιβολία την αθωότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το Βατοπαίδι ΔΕΝ ειναι "ένα μοναστήρι".
    Οι Βατοπαιδινοί δεν είναι "κάτι καλόγεροι."
    Ο Εφραιμ δέν είναι "ένας Ηγούμενος"...

    Το Βατοπαίδι ανοικει στην Παναγία.
    Οι Βατοπαιδινοί Πατέρες είναι οι ακόλουθοι Της
    Ο Γέροντας Εφραιμ είναι ο Ηγουμενος των ακολουθων της Παναγίας...

    Αναρωτιέμαι πόσο ανοητος πρέπει να είναι κάποιος, οσο καινα του λείπει το ήθος για να προβεί σε τέτοια ασέβια. Ακομα δε χειρότερα, μια μέρα προ της Γεννησης του Κυρίου μας.

    Μου θυμίζει μια άλλη Ιστορία, πιο παλιά,, πριν απο 2000 χρόνια περίπου, όταν στο όνομα της Δικαιοσύνης κάποιοι Ηγέτες για τα προσωπικά τους συμφεροντα, πάλι μέσα στις Άγιες ημέρες συνέλαβαν έναν άλλον αθώο, και τον οδήγησαν στην Σταυρωση...

    Δεν ξέρω ποιος θα παίξει το ρόλο του Ποντιου Πιλάτου. Ίσως όλοι εμείς με τη σιωπή μας. Δεν ξέρω σε ποιον θα πέσει η αμαρτία περισσότερο, σε εκείνους που τον βάζουν στη φυλακή ή σε εμάς που σιωπούμε...

    Παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσετε που θα βρισκεται ο Αγιος Γέροντας έτσι όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν να του συμπαρασταθούν.

    Ευχαριστω και ευλογειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος23/12/11, 11:52 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΜΟΛΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ
    ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΛΥΠΗΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΤΕΦΘΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΝΙΚΗ
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΗ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗ ΝΑ ΦΥΛΑΚΗΣΗ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΣΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΑΝΕΡΩΣΗ ΤΕΣ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/12/11, 12:38 π.μ.

    ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ,
    ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΜΕΡΕΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ: ΠΡΟΣΕΥΧΗ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ.
    ΑΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/12/11, 1:19 π.μ.

    Επιτέλους
    τώρα πλέον οι δυο Νικόδημοι των δυο μονών που βρίσκονται στις δυο ακτές του Αγίου Όρους (ανατολικής και δυτικής) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι μια και ο κακός λύκος είναι στην φυλακή.
    Χωρίς την αμέριστη βοήθεια τους δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοιο κατόρθωμα.
    Να ξέρετε όμως αγαπητοί νικοδημοι ότι έχει ο Θεός και ο καιρός γυρίσματα. Ο γέροντας Εφραίμ είναι δικαιωμένος πρωτίστως στη συνείδηση του λαού και αργά ή γρήγορα θα δικαιωθεί και από την ελληνική «δικαιοσύνη» .
    Άντε λοιπόν αγαπητοί Νικόδημοι όλο και κανένα τηλεοπτικό 2λεπτο θα τσιμπήσετε και μετά ήσυχα ήσυχα στα κρεβατάκια σας και στην ατέλειωτη μοναξιά, όχι του μοναχού αλλά του γυμνού στα μάτια του Θεού και του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/12/11, 1:30 π.μ.

    Εντάξει το καταλαβαίνω αυτό απο τη μια. Από την άλλη άμα είναι έτσι να γεμίσουμε τις φυλακές με ιερομόναχους για να κάνουνε κατήχηση στους φυλακισμένους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/12/11, 2:06 π.μ.

    Έκφράζουμαι τον αποντροπιασμό μας για αυτό το πολύ δυσάρεστο και απρόσμενο γεγονός!!! Καλό είναι να αντιδράσουμε όλοι με κάθε μέσο. Ακόμη και τα ίδια τα κόμματα και ιδιαίτερα αυτά που καύχονται για την ορθοδοξία τους..... και οχι να περιορίζονται σε μερικές αράδες λακωνικών δηλώσεων,για τον σχηματισμό και μόνο κόποιων ψηφοθορικών εντυπώσεων..... Ας μην ξεχνάμε την συχνότητα στο παρελθόν επισκέψεων των πολιτικάντηδων μας στο μοναστήρι του Εφραίμ, για λίγο και μόνο εφήμερη δόξα.......Πολλοί δυστηχώς υποτιμούν την δύναμη της Εκκλησίας μας!!! Ας θυμηθούμε αδελφοί μου το πρόσφατο παρελθόν με το ζήτημα του δημοψηφίσματος σχετικά την αναγραφή ή οχιτου θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες.Είχαν μαζευτεί πάνω απο τρία εκατομμύρια υπογραφές.....Μερικοί απο τότε το φυσούνε και δεν κρυόνουνε......Μας λείπει πραγματικά ένας Χριστόδουλος.Αιωνία του μνήμη.Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ανάγκη απο την παρουσία ορισμένων θρησκευτικών ταλιμπάν .Η δράση της σημερινής διοικούσας Εκκλησίας είναι ίσως επιτακτικότερη απο ποτέ.......Και καλό είναι να μην περιορίζετε μόνο σε κάποιες επενδύσεις απο το Αραβικό Κατάρ.....Προσωπικά πιστεύω πως πρόκειτε για ενα άνανδρο και καθαρό χτύπημα εναντίον της επίσημης Εκκλησίας με πολιτικά και απροσανατιλιστικά κίνητρα.....Ευτηχώς που η Εκκλησία ανήκει εκτός απο τους πιστούς ανθρώπους , κυρίως στο Θεό . Για αυτό και άλλωστε λέμε οτι είναι Θεαστστατη!!! Μερικοί λένε , πως όταν οι άνθρωποι σχεδιάζουνε, ο Θεός γελάει.Γιατί άραγε.....Ευχόμαστε καλή δύναμη στν Γέροντα !!!
    Καλο είναι να τον Θυμόμαστε απο καμιά φορά στην προσευχή μας......Και κυρίως να έχουμε την ευχή του!!!!!!!!!!!!!!! Καλά και ευλογημένα σε όλους
    Χριστούγεννα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/12/11, 3:44 π.μ.

    καλα...ειδικα μετα απο οαυτο θα λαβει μεγαλη χαρη απο τη παναγια ο ηγουμενος εφρεμ....απλα το θεμα ειναι μηπως τελικα .....του την ειχαν πολυ καλα στημμενη?..και εκει που ολοι νομιζαν οτι εληξε καπως το θεμα..με την αθωωση των πολιτικων...ειμεινε κρεμαμενος...μπαμ...κριμα διοτι ολοι αποτραβηχτηκαν και τον αφησαν ναα το φαν τα σκυλια..βοηθησαν και οι συγκιριες βεβαια με τον υπουργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος24/12/11, 8:23 π.μ.

    Η χώρα μας βρίσκεται σε βαθειά κρίση. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πολύ γενικότερη.
    Κρίμα για τη χώρα μας. Κρίμα για τη δικαιοσύνη μας. Κρίμα για όλους μας. Κρίμα που το σύστημά μας παράγει και ανέχεται τέτοια αδικία.
    Γέροντα,
    μπορεί να σας βάλουν στη φυλακή, αλλά εσείς θα είστε στις καρδιές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η υπόθεση αυτή μόλις τήν διάβασα τό πρωί μού θύμησε τόν Αγιο Νεκτάριο πού κατηγορήθηκε γιά άνομες σχέσεις καί επήγε ο δικαστής στό μοναστήρι νά ανακαλύψει πού ρίχνουν τά μωρά. Μάλιστα επιτέθηκε στόν Αγιο. Η συνέχεια είναι γνωστή.
    Νομίζω ότι πρέπει νά λυπώμαστε ἀυτούς πού υποκίνησαν τήν υπόθεση αυτή καί όσους έχουν εμπλακεί στήν εκδίκαση τής υπόθεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/12/11, 9:48 μ.μ.

    ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!!!
    ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΜΑΧΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
    ---------------
    ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
    ----------------------
    ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ.-

    Παραμονή της του Χριστού Γεννήσεως
    ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ

    Όμηρος Φωτιάδης
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή