Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

11659 - Σε επέμβαση στεντ υπεβλήθη ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου

Μετά από στεφανιογράφημα στο οποίο υπεβλήθη ο Γέροντας Εφραίμ καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου σήμερα το μεσημέρι σε νοσοκομείο του εξωτερικού, κρίθηκε αναγκαία από τους γιατρούς η επέμβαση με  πέντε διαδερμικές  στεφανιαίες παρέμβασεις (PCI) (αγγειοπλαστική με μπαλονάκι) και τοποθέτηση άλλων δυο στέντ σε στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς που ήταν κλειστές. Σε προηγούμενη επέμβαση  μάλιστα προ 1,5 χρόνου του είχαν ήδη τοποθετήσει 5 στέντ.
Οι γιατροί συνέστησαν ηρεμία,και ξεκούραση στο Γέροντα  αλλά και παραμονή  στο νοσοκομείο για παρακολούθηση από τους γιατρούς λόγω της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός του.
«Τα πέντε μπαλονάκια και τα δύο στέντ ήταν αναπόφευκτα είπαν οι γιατροί»
Να θυμίσουμε ότι ο Γέροντας Εφραίμ διεγνώσθη με έμφραγμα την Παρασκευή σε κλινική του Κιέβου μετά από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη από τους γιατρούς. Κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε καρδιολογικό νοσοκομείο όπου εκεί μετά από σειρά εξετάσεων και ιατρικών συμβουλίων που πραγματοποιήθηκαν  λόγω της κρίσιμης κατάστασής του, αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επέμβαση στεντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου