Τρίτη 17 Απριλίου 2018

10539 - Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ι. Επιστασία και στη Σιμωνόπετρα

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Εντυπωσιασμένος από τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους συνεχίζει την επίσκεψή του ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ.
Σε μία επίσκεψη γεμάτη συμβολισμούς και στέλνοντας εμμέσως το μήνυμα ότι η πνευματικότητα και το μήνυμα της χριστιανικής Εκκλησίας μπορεί να αποτελέσει τη βάση για την θεμελίωση της ειρήνης στον κόσμο, ο Αμερικανός Πρέσβης εύχεται μέσω του twitter «Καλό Πάσχα» από τη Μονή της Σιμωνόπετρας, το μοναστήρι όπως λέει «με την επιβλητική θέα και την θαυματουργή κατασκευή του».
Δηλώνει δε «πολύ ευγνώμων που είδε από κοντά τα χειρόγραφα που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Μονής και τον ανακαινισμένο καθεδρικό ναό».
Ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε πως του δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσει με τους αγιορείτες πατέρες για τις κοινές αξίες που τους ενώνουν όπως «η ανοχή και η
συγχώρεση».
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε στις Καρυές με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Χριστοφόρο και τον Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αρίστο Κασμίρογλου, όπου εξέφρασε την εκτίμησή του για την διεθνή σπουδαιότητα του Αγίου Όρους και την στήριξη από το Ελληνικό Κράτος μέσω του κ. Κασμίρογλου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου