Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

10516 - Η Λιτανεία της Παναγίας Άξιον Εστί με το φακό του Κώστα Τζιβανίδη


Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τη Δευτέρα μετά το Πάσχα την διοικητική πρωτεύουσα του Αγίου Όρους στις Καρυές και συμμετείχαν σε κλίμα ιερής κατάνυξης και κατά το έθος και τις παραδόσεις του Αγίου Όρους στη λιτάνευση της Εφέστιας εικόνας του Άθωνα της Θεοτόκου Άξιον Εστί.

Το πρωί, στον αρχαίο Ιερό Ναό του Πρωτάτου, τελέστηκε θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Αριανζού Βαρθολομαίου και στη συνέχεια ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή στην οποία συμμετείχαν ο Προτεπιστάτης Γέρων Χριστοφόρος Ιβηρίτης, τα μέλη της Επιστασίας Γέρων Ευάρεστος Ιερομόναχος Παντοκρατορινός, Γέρων Νικηφόρος Μοναχός Φιλοθεΐτης, και Γέρων Ιερώνυμος Ιερομόναχος Σιμωνοπετρίτης, Αντιπρόσωποι Μονών, Καρεώτες Πατέρες, γέροντες από διάφορες μονές εκπρόσωποι της πολιτικής διοίκησης και των αστυνομικών αρχών.
Κατά την λιτανεία της εικόνας το Άξιον Εστί μετέβη στην Μονή Κουτλουμουσίου, Κονάκια και κελιά. Πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που επισκέπτονταν για τις άγιες ημέρες του Πάσχα και της Ανάστασης συμμετείχαν με κατάνυξη στην ιερή λιτανεία ενώ όλοι οι συμμετέχοντες αισθάνθηκαν να τους περιβάλλει η μεγάλη ευλογία της Θεοτόκου, Αρχόντισσας και Προστάτιδας του Αγίου Όρους.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου