Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

10519 - Δύο αδέλφια στον Χριστό …

Δύο αδέλφια κατά σάρκαν, εντάχθηκαν στο τάγμα των αγγέλων σε διάστημα 10 ημερών. Ο μοναχός Δανιήλ στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους και η μοναχή Πουλχερία στο Δοχειαρίτικο μετόχι, την Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου στο Σοχό.

Κυριακή των Βαΐων, 1η Απριλίου 2018 στην Ιερά μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους γίνεται η κουρά του μοναχού Δανιήλ.
Τρίτη 10η Απριλίου 2018 στην Ιερά Μονή Θεοσκεπάστου, μετόχιον της Ιεράς μονής Δοχειαρίου Αγίου  Όρους, γίνεται η κουρά της Πουλχερίας μοναχής.

Δύο αδέλφια κατά σάρκαν, εντάχθηκαν στο τάγμα των αγγέλων σε διάστημα 10 ημερών.
Πώς να περιγραφούν με λόγια τα συναισθήματα του Γέροντα Γρηγόριου, που τέλεσε τις κουρές δύο παιδιών που προσευχήθηκε για να έρθουν στην ζωή, έζησε τις αγωνίες τους και τις ανησυχίες των νεανικών τους χρόνων, τα συμβούλεψε, τα καθοδήγησε, τα πόνεσε και τώρα τα κάνει υπηρέτες του Θεού.
Ανείπωτη χαρά πλημύριζε και τις καρδιές των γονέων και αδελφών των νεοκαρέντων μοναχών.
Δόξα στον Θεό πάντων ένεκεν.














μΑΔ

5 σχόλια:

  1. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ, ΔΙΕΥΧΟΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΑΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!
    ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ.
    ΑΠΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ, ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ.
    ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/4/18, 7:32 μ.μ.

    Ο Χριστιανικός τρόπος ζωής και διαπαιδαγώγησης από τους γονείς πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό λόγο για να ανταποκριθούν στο κέλευσμα του Τριαδικού Θεού κι της Παναγίας μας να τους υπηρετήσουν και να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια. Πιστεύω λόγω και του νεαρού της ηλικίας των ότι θα αφοσιωθούν ολοκληρωτικά στον Θεό και με τις πράξεις τους και τον Χριστιανικό τρόπο ζωής των θα αποκτήσουν την χάρη του Αγίου Πνεύματος, απώτερος σκοπός της μοναχικής ζωής.
    Ο Τριαδικός Θεός και η Παναγία μας να σκεπάζει και καθοδηγεί τα εν Χριστώ Αδέλφια μας.
    tkyriopoulos@hotmail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/4/18, 2:22 μ.μ.

    Επι πλεον ασφαλιζουν τα παιδια τους σε εξαιρετικες αδελφοτητες που γνωριζουν απο χρονια, οπου γονεις και παιδια τις αισθανονται σαν οικογενεια τους! Καλοστεριωμενοι να ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Savvas Stamatis3/5/18, 3:17 μ.μ.

    Με θαύμα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ήρθαν στον κόσμο και τα 4 αδελφια.Με τις προσευχες του ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ολη τους η ζωή μεχρι τώρα ηταν αψεγάδιαστη.Να ζήσουν και να ευαρεστήσουν τον ΘΕΟ και την ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή