Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

8116 - Χαιρετισμοί της Θεοτόκου στο Εσφιγμενίτικο κονάκι

Εχθές Παρασκευή 18 Μαρτίου (ν.η.) τελέστηκε η ακολουθία της Α΄ στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου του εσφιγμενιτικού αντιπροσωπείου Καρυών, όπου διαμένει προσωρινά η αδελφότητά μας. Τους Χαιρετισμούς έψαλαν Εσφιγμενίτες μαζί με πατέρες από κελλιά πέριξ των Καρυών. Η Ανύμφευτος Νύμφη βοηθός και συνοδοιπόρος όλων μας στην πορεία προς το πάθος του Κυρίου!
Υπενθυμίζουμε πως η Πολιτεία διά των αρμοδίων οργάνων της δεν έχει εφαρμόσει έως σήμερα τις αποφάσεις της Ιεράς Κοινότητας Αγίου Όρους, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά στη λύση της κατάληψης που συνεχίζει να υφίσταται παρανόμως και αντιεκκλησιαστικώς στο βασικό κτηριακό συγκρότημα της Μονής μας, ώστε να εγκατασταθεί στη φυσική της έδρα η εσφιγμενιτική αδελφότητα.
 





1 σχόλιο:

  1. Είναι όμορφες και συγκινητικές οι φωτογραφίες σας! Ελπίζουμε ειλικρινά να λήξει η παράξενη αυτή ομηρεία των κανονικών Εσφιγμενιτών και να μπορούν σύντομα να γιορτάζουν μέσα στη μονή Εσφιγμένου. Πολλοί φίλοι του Αγίου Όρους απορούν βλέποντας το κράτος να συνδράμει τους καταληψίες της μονής Εσφιγμένου με την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του στην εφαρμογή όσων οι Αγιορείτες και η Δικαιοσύνη έχουν αποφασίσει για το γνωστό θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή