Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

4887 - Ύστατος αποχαιρετισμός στον μακαριστό Προηγούμενο Γεώργιο Καψάνη



φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη για το Amen.gr

Πρόσωπα βουβά και ζωγραφισμένα με χαρμολύπη συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία στον περίβολο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Γρηγορίου του Αγίου Όρους τον κοιμηθέντα Προηγούμενο Αρχιμ. Γεώργιο Καψάνη.
........Ο μακαριστός μετέστη από τα εγκόσμια την Κυριακή, καθώς τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του, τα οποία και τον οδήγησαν τον περασμένο Φεβρουάριο να παραιτηθεί από την ηγουμενία.


Στην εξόδιο ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο, ενώ παρέστησαν σύσσωμη η Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Στέφανο Χιλανδαρινό, οι ηγούμενοι των Ιερών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών Βατοπεδίου, Ιβήρων, Χιλανδαρίου, Διονυσίου, Κουτλουμουσίου, Παντοκράτορος, Ξενοφώντος, Καρακάλλου, Φιλοθέου, καθώς και ο οικείος ηγούμενος της Μονής Γρηγορίου.
........Ο Ηγούμενος της Μονής Ιβήρων ανέγνωσε τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του μεταστάντος οι Μητροπολίτες Νεαπόλεως και Σισανίου, αλλά και ο Πρωτεπιστάτης Στέφανος. 

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου