Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

4513 - Ο Προηγούμενος της Ι.Μ. Ιβήρων, Γέροντας Βασίλειος, στην Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου



Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου υποδέχθηκε με αισθήματα χαράς και συγκίνησης το Γέροντα Βασίλειο, Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους.
Κλήρος και λαός είχαν την ιδιαίτερη ευλογία να τον δουν από κοντά, να ακούσουν και να ωφεληθούν από τα βιώματα και την πλούσια πνευματική εμπειρία του π. Βασιλείου.
Ο Γέρων Βασίλειος Ιβηρίτης συνδέεται με τη Μητρόπολή μας. Κατάγεται από το Κεφαλοβρύσι της Επαρχίας Βιάννου, υπήρξε μαθητής του ιστορικού Γυμνασίου της Άνω Βιάννου και διετέλεσε ως λαϊκός καθηγητής στο Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου, κατά το σχολικό έτος 1961-1962.
Στο διάστημα της παραμονής του στην Ιερά Μητρόπολή μας τέλεσε την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στον Ιερό Ναό του Μιχαήλ Αρχαγγέλου Άνω Βιάννου, την ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ομίλησε επικαίρως.

Κλήρος και λαός, φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και ο ευσεβής λαός της περιφέρειας Βιάννου τον υποδέχθηκαν με αγάπη ιδιαίτερη και σεβασμό.
Την τρίτη Κυριακή των Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως), 23 Μαρτίου, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα, Αρχιεπισκόπου Κρήτης του Ιεροσολυμίτη στο Αρκαλοχώρι, συλλειτουργούντων των εφημερίων του Ναού Αρχιμ. Θεολόγου Αλεξανδράκη, π. Σπυρίδωνος Φουκαράκη και του Διακόνου Ιεροθέου Χιώτη.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ο Γέρων Βασίλειος ομίλησε σε προγραμματισμένη σύναξη των κληρικών, όπου οι Ιερείς μας είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν λόγο εμπειρικό και βιωματικό και να συζητήσουν μαζί του.
Στη συνέχεια ακολούθησε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, στο τέλος του οποίου ο Γέροντας Βασίλειος ανέπτυξε εισήγηση με θέμα: «Ο Τίμιος Σταυρός στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή», την οποία παρακολούθησαν οι κληρικοί της Μητρόπολης και πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου