Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

4429 - «Οι μοναχοί του Αγίου Όρους» στην Αυστραλία



Έκθεση ζωγραφικής στον ναό των Αγίων Αποστόλων στην Ν. Ν. Ουαλία

Μία μοναδική έκθεση ζωγραφικής θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων στην περιοχή Hamilton της Ν. Ν. Ουαλίας.
Η έκθεση που φέρει τον τίτλο «Πορτραίτα της ανθρωπότητας – Οι μοναχοί του Αγίου Όρους» παρουσιάζει έργα της ζωγράφου Lee Zaunders – Μαρούλη στα οποία  η καλλιτέχνης απεικονίζει μοναχούς από το Περιβόλι της Παναγιάς.
Η έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό την Δευτέρα 5 Μαΐου και θα παραμείνει ανοικτή έως το Σάββατο 10 Μαΐου και οι ώρες που το κοινό μπορεί να την επισκεφθεί είναι από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Το μυστηριακό της παρουσίας των μοναχών του Αγίου Όρους έχει μέχρι σήμερα εμπνεύσει όχι φωτογράφους, συγγραφείς και ζωγράφους όχι μόνο ελληνικής καταγωγής. Όλοι τους και ο καθένας με το δικό τους τρόπο προσπάθησαν να αποδώσουν την μυστηριακή εικόνα αυτών των ανθρώπων όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέσα από την ασκητική ζωή. Στη συγκεκριμένη έκθεση ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει αυτές τις «υπερκόσμιες» παρουσίες μέσα από τα μάτια της ζωγράφου Lee Zaunders – Μαρούλη, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα μάτια των μοναχών.

«Η απλή και απέριττη εικόνα τους αναδίδει για μένα την σπάνια ομορφιά τους. Η βασική μου επιδίωξη είναι η δυναμική του ασπρόμαυρου να δημιουργήσει την μυστηριακή εικόνα της προσωπικότητάς τους. Γι’ αυτό η χρήση χρώματος στα έργα μου είναι περιορισμένη» λέει η ίδια.
Η Lee Zaunders- Μαρούλη είναι καθηγήτρια Ζωγραφικής στο πανεπιστήμιο του Newcastle.
Ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται στο 11-17 Steel Street στο Hamilton της Ν.Ν. Ουαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου