Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

12177 - Η Τιμία Ζώνη στη Δράμα - Μία σιωπηλή λαοθάλασσα για την Παναγία

Αρχιερατικός Εσπερινός και Ιερό Ευχέλαιο τελέστηκε, σημερα, 22 Ιουνίου 2019, στο αγ. Νικόλαο Δράμας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δράμας κ. Παυλου. Η Αγία Ζώνη τίθεται σε προσκύνηση εδώ και τρεις ημέρες, έχοντας προσελκύσει χιλιάδες χριστιανους που φθάνουν στη πόλη της Δραμας για να προσκυνήσουν το πολυτιμότερο θεομητορικό κειμήλιο.
Η πολυπληθής ουρά που έχει σχηματιστεί εντός και εκτός του ιερού ναου μαρτυρεί το ιδιαίτερο σεβασμό και την ευλάβεια των ορθοδόξων χριστιανών στο πρόσωπο της Παναγίας.
Στην ομιλία του, ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο ιερό τεμάχιο της Αγίας ζώνης, που, όπως τόνισε έχει μεγάλη ιστορία, και έκλιναν γονι μεγάλοι άνδρες, βυζαντινοί αυτοκράτορες ακόμα και αυτοί οι μωαμεθανοί σουλτάνοι.
«Βλέποντας αυτή τη σιωπηλή λαοθαλασσα, πως είναι δυνατόν το κράτος να είναι άθεο η ουδετεροθρησκο;» αναρωτήθηκε ο Σεβ. Μητροπολιτης Δράμας.
Στη συνέχεια, μίλησε για την ελπίδα που λείπει από πολλούς ανθρώπους αυτού του πλανήτη που έχουν μεν επιλύσει το οικονομικό πρόβλημα, αλλά τους λείπει η κατά Θεόν ελπίδα.
Στην πατρίδα μας, παρά τη κρίση των ημερών, έχουμε ελπίδα στην Παναγία τη μονή προστασία των πιστών.
Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι ο κόπος της πολύωρης αναμονής για προσκύνηση καταγράφεται και έχει αντιμισθία από τη Παναγία.
Έκλεισε τον λόγο του, λέγοντας να υποσχεθούμε στη Παναγία μας ότι θα αγωνιστούμε να είμαστε πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοι και αγωνιστές κατά των παθών. Τόνισε, δε, ότι η Παναγία είναι συμπαραστάτης και βοηθός και κάλεσε να προσευχηθούν όλοι αύριο η Παναγία που θα φύγει να αφήσει πίσω, στη μαρτυρική επαρχία τους, τη χάρη της.

























ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΔΟΣ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου