Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

12109 - Ανάληψη

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την Ανάσταση του Χριστού. Σαράντα ημέρες γεμάτες από αναστάσιμη χαρά και επικοινωνία με τον αναστημένο Ιησού. Σαράντα ημέρες πέρασαν και έφθασε η μεγάλη ημέρα της Αναλήψεως του Χριστού στους ουρανούς.
Δεν έγινε η Ανάληψη αμέσως, γιατί ήθελε να πιστοποιήσει με τις εμφανίσεις του το γεγονός της Ανάστασης. Ήθελε να βεβαιώσει τους μαθητές Του για την αλήθεια, για να είναι έτοιμοι για το μεγάλο έργο που θα έχουν μετά, την διάδοση της αλήθειας.
Έφτασε όμως η στιγμή η μεγάλη! Άνοιξαν διάπλατα οι θύρες του ουρανού να υποδεχθούν τον Βασιλέα της δόξης, ο Οποίος πήρε μαζί Του την ανθρώπινη σάρκα, για να την τοποθετήσει στην θέση, για την οποία την έπλασε.
Οι ουράνιες δυνάμεις έμειναν εκστατικές και θαύμαζαν βλέποντας ανθρώπινο σώμα να μεταφέρεται στους ουρανούς. Οι μαθητές γέμισαν με πίστη και βεβαιότητα προς τον Διδάσκαλό τους, βλέποντάς Τον να τους ευλογεί και να ανεβαίνει μέσα σε ουράνια δόξα
στους ουρανούς.
Βλέποντας αυτό το παράδοξο και εξαίσιο θέαμα τού φώναξαν: «μην μας αφήσεις ορφανούς, Κύριε!», γιατί νόμιζαν ότι Τον αποχωρίζονταν.
Έλαβαν, όμως, την διαβεβαίωση από τον Ίδιο, ότι ανεβαίνει στους ουρανούς για να στείλει το Πανάγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το Οποίο θα κατέβει στον κόσμο για να μείνει και να φωτίσει τον κόσμο.
Γέμισε η ψυχή τους χαρά μεγάλη. Ήταν το δώρο, που τους άφησε κατά την Ανάληψή Του, η χαρά. Χαρούμενοι πλέον περίμεναν την εκπλήρωση της επαγγελίας, την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος.
Αυτήν την χαρά ας κρατήσουμε όλοι, ως δώρο του Αναληφθέντος Χριστού για καθέναν προσωπικά! Αυτή η χαρά πηγάζει από την αληθινή Χαρά, τον Ιησού Χριστό μας, ο Οποίος είναι η πηγή της χαράς, της ελπίδας και του φωτός.
Η χαρά εκπέμπει φως και τρέφεται από την ελπίδα. Αυτά τα τρία δίνουν πνοή ζωής στον άνθρωπο και βεβαιότητα σωτηρίας.
Ας Του φωνάξουμε όλοι: «μην μας αφήνεις ορφανούς, Κύριε! Διώξε την ορφάνια της αμαρτίας και της λύπης, και χάρισέ μας, όπως στους Αποστόλους Σου, την χαρά και το φως της Βασιλείας Σου!»
Έτη πολλά και ευλογημένα!
†αρχ. Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου