Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

12108 - Αγρυπνία απόψε στο Άγιο Όρος. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου

Αγρυπνία τελείται απόψε στις Μονές και τις Σκήτες του Αγίου Όρους για την αυριανή εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου. Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Εσφιγμένου καθώς Κελλιά και Καλύβες των οποίων ο Ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη.
Των λατρευτικών εκδηλώσεων στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.
Λυπηρό θα είναι όμως το γεγονός ότι για μια ακόμη χρονιά η πανήγυρη του ιστορικού αθωνίτικου μοναστηριού θα πραγματοποιηθεί μακριά από τη φυσική έδρα, έξω από τα τείχη του κτιριακού συγκροτήματος της Μονής, στο κονάκι της κανονικής αδελφότητας στις Καρυές, όπου εγκαταβιοί προσωρινά η κανονική αδελφότητα, λόγω της παρατεινόμενης καταλήψεως του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής από ταραξίες μοναχούς, αποκεκομμένους από την κανονική Εκκλησία.

2 σχόλια:

  1. Ναι αυτοί είναι αποκεκομμένοι ε;;; Ενώ οι άλλοι οι σχισματικοί στην Ουκρανία είναι μια χαρά για εσάς!!!! Τα καλά και συμφέροντα.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/6/19, 9:32 μ.μ.

    Παλαιότερα υπήρχε πάλι διχογνωμία για κάποιους κανονικούς και άλλους μη κανονικούς. Ο κόσμος ήθελε σαφή απάντηση σύμφωνα με την πίστη και την παράδοση μας. Ρωτήθηκε λοιπόν ένας οσιότατος γέροντας του Αγίου Όρους να διευκρινιστεί και να μάθουν, "ποιοι είναι τελικά οι κανονικοί"; Η απάντηση του ήταν καθαρότατη σαν το γυαλί.
    - "Όλοι τους κανονικοί είναι. Τα πάθη τους είναι αντικανονικά" είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή