Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

12097 - «Επιτέλους στο σπίτι…». Η Βάπτιση του Θωμά

Μεγάλωσα σε μια συντηρητική εκκλησία της μεταρρύθμισης, έγινα ευαγγελικός και εν τέλει πάστορας, εγκατέλειψα την εκκλησία μου πριν μερικά χρόνια…
Μπουχτισμένος, καταθλιπτικός και τελείως εξαντλημένος. Προσπάθησα να εγκαταλείψω το Θεό, την προσευχή, την πίστη και να γίνω άθεος… ή έστω έτσι πίστεψα.
Στο διάστημα αυτό προσκλήθηκα από τον μετέπειτα νονό μου,  στο Άγιον Όρος και για πρώτη φορά βρήκα έναν πατέρα στο πρόσωπο του Γέροντα Μακάριου και ένα πραγματικό σπίτι στο οποίο λατρεύω να επιστρέφω στο Κελί Μαρουδά.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία βρήκα κάτι νέο σε κάτι τόσο παλιό: τις «παλιές ιστορίες» που απόκτησαν τόση σημασία στη ζωή μου. Ότι συναντώ, με κάνει να αναρωτιέμαι, στην κάθε Εικόνα, τον κάθε ήχο, την κάθε κίνηση, υπάρχει μια κρυμ-

μένη ιστορία. Στην Ορθοδοξία η Βίβλος ζει.
Ένοιωσα καλεσμένος στο Μυστήριο. Και βρήκα ειρήνη στο παράδοξο του να γνωρίζεις και του να αγνοείς…Πολύ σύντομα επιθύμησα μόνον ένα πράγμα: Να μην είμαι πλέον ξένος την ώρα της Θείας Ευχαριστίας. Επιθύμησα να γυρίσω στο σπίτι του Πατέρα μου. Και να γίνω μέλος της Εκκλησίας των Πατέρων της Ερήμου, της Εκκλησίας όλων των αιώνων.
Και νάμαι..!
Αρχίζοντας το επόμενο κεφάλαιο του ταξιδιού μου ως νεοφώτιστος με το νέο μου όνομα, αυτό του Αποστόλου Θωμά που…αμφέβαλε, αν και αγαπούσε τον Χριστό με όλη του την καρδιά!



















Υ.Γ. Ο Θωμάς είναι Ολλανδός, 45 χρονών παντρεμένος με την ίδια γυναίκα τα τελευταία 25 χρόνια, πατέρας ενός αγοριού 18 και ενός κοριτσιού 22, είναι media specialist, χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο για να ξανασυστήσει τον Χριστό σε όσους δεν τον ψάχνουν, γράφει και λέει ιστορίες που ενώνουν τους ανθρώπους.
Για όσους θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του…. creatov.nl/contact-me

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου