Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

11824 - «Η παρουσία του θεού στη ζωή μας». Ομιλία του Αρχιμ. Βαρθολομαίου Εσφιγμενίτη

Φωτογραφίες/Ρεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης
Με κατάνυξη και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε το απόγευμα της Β’ Κυριακής των Νηστειών, 24 Μαρτίου, ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η ακολουθία του εσπερινού πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ο προισταμενος του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Παπαγεωργίου καλέσε στο Ιερό βήμα τον ομιλητή Αρχιμ. 

Βαρθολομαίο, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αγίου Όρους.
Ο π.Νικόλαος καλώς όρισε με λόγια θερμά και αγάπης τον ηγούμενο της μονης Εσφιγμένου και τον ευχαρίστησε που δέχτηκε την πρόσκληση του να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη παρόλο που το πρωί εόρταζε το μοναστήρι του.
Ο Καθηγούμενος από την μεριά του ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονικης κ. Άνθιμο καθώς και τον προϊστάμενο του Ναού για την πρόσκληση που έλαβε. Στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα : «Η παρουσία του θεού στη ζωή μας».
Μεταξύ άλλων είπε:
«Η παρουσία του Θεού στον κόσµο αποκαλύφθηκε µε την ζωή της Παναγίας, µια ζωή γεµάτη αγάπη γιατί έφερε την Αγάπη στα σπλάχνα Της. Βίωσε την αγάπη απόλυτα χρησιµοποιώντας την γλώσσα της αγάπης που είναι η σιωπή. Η σιωπή Της λύθηκε µόνο για να απαντήσει στον Αρχάγγελο: “Ιδού η Δούλη Κυρίου”. Έλυσε την σιωπή Της για να συνεχίσει να σιωπά! Έλυσε την σιωπή Της για να µάς δείξει τον τρόπο να αγαπούµε, µε την σιωπή και την εµπιστοσύνη στο θέληµα του Θεού.
Η σιωπή της Παναγίας δηλώνει την παρουσία του Θεού. Η σιωπή της Παναγίας είναι η «πολυλογία» της αγάπης!»
Διαβάστε την ομιλία του Καθηγουμένου αποκλειστικά από το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου