Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

11802 - Ομιλία του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους στη Θεσσαλονίκη

Στον Β΄ Κατανυκτικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιούπολης, χοροστάτησε, την Κυριακή 17  Μαρτίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.
 Κεντρικός ομιλητής ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος. Ο  σεπτός καθηγούμενος μέσα από ένα λόγο βιωματικό  που ανέδιδε την ευωδία της αγιορείτικης ασκητικής παράδοσης και της αγιοπατερικής θεολογίας αναφέρθηκε στις ιερές εικόνες και
στη χάρη που αυτές προσφέρουν σε όσους το επιθυμούν. «Η ανακαίνιση της Εικόνας συντελείται μόνον, είπε ο αγιορείτης Γέροντας, μέσα στο Μυστήριο  της Εκκλησίας»
Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας  ευχαρίστησε το Γέροντα Χριστόδουλο για τους λόγους  οικοδομής του και ευχήθηκε στους πιστούς να βιώνουν την Ορθόδοξη ζωή και να αξιωθούν να γίνουν δοχεία της χάριτος του Αγίου Πνεύματος.




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/3/19, 7:37 μ.μ.

    Ο ναός έχει κακήν ακουστική και αντήχηση.
    Τα μικρόφωνα και τα μεγάφωνα χρειάζονται ρύθμιση.
    Θα πρέπει οι υπεύθυνοι του ναού να φωνάξουν κάποιους ηλεκτρολόγους ή μηχανικούς με ειδίκευση σε αυτά. Κατά την διάρκεια κάποιας Ακολουθίας ένας από αυτούς θα είναι στο χειρισμό και δύο άλλοι θα πηγαινοέρχονται με "κακοήθεια" μέσα στο ναό για ακρόαση, μέχρι που να βρουν την σωστή ένταση του ήχου και τις ορθές θέσεις των ηχείων. Πιθανό να προτείνουν και μέτρα ηχομόνωσης. Σημείωση: η ένταση είναι διαφορετική όταν είναι πλήρης ο ναός με πιστούς (υπάρχει μεγάλη ήχο-απορρόφηση) και άλλη όταν η προσέλευση είναι μειωμένη. Ας μας διορθώσουν οι αρμόδιοι αν έχουμε λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή