Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

10945 - Ερώτηση Νίκου Νικολόπουλου για τον διορισμό του κ. Κ. Δήμτσα στο Άγιο Όρος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 06 Αυγούστου 2018 
Νίκος Νικολόπουλος:  Ο Αλ. Τσίπρας «φίμωσε» τον Ιερώνυμο με μία εθνικώς επιζημία τοποθέτηση!
Ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κ. Δήμτσα στο Άγιο Όρος.
Την σκοπιμότητα και την νομιμότητα που υπηρέτησε την επιλογή του κ. Κώστα Δήμτσα στην θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους, ανιχνεύει με ερώτηση του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διερωτώμενος για την βασιμότητα των καταγγελιών που περιήλθαν στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες.
Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή βρίθει αποκαλυπτικών στοιχείων, προερχόμενων από καταγγελίες και σε συνδυασμό με τον
Τύπο, που δυστυχώς αναδεικνύουν τις οξύτατες διαφωνίες ανάμεσα σε Κυβέρνηση - Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την μια πλευρά και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από την άλλη.
Όπως επισημαίνει στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής, είχε εκφράσει -σύμφωνα με αδιάψευστα δημοσιεύματα- ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την άρνηση και στον Πρωθυπουργό, όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άποψη του Πατριάρχη για τον διορισμό Δήμτσα. Η απάντηση του Πατριάρχη, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ήταν «όποιον άλλον θέλετε εκτός από τον κ. Δήμτσα».
Παρά ταύτα έκανε το «ρουσφέτι» στον Αρχιεπίσκοπο, που έχει υπό την «σκέπη» του τον κ. Δήμτσα και τον διόρισε Διοικητή, αν και στερείται -όπως καταγγέλεται-  των προβλεπόμενων απαιτούμενων προσόντων (πτυχίο, γνώση ξένων γλωσσών κ.α.).
«Ένας άγνωστος δημοσιογράφος… χωρίς πτυχία»
Επίσης παραθέτει αυτολεξεί την γραπτή θέση του, επί πολλά χρόνια, Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Α. Ζαμπέλη, ο οποίος σημειώνει:
«Ἀνελογίσθην λοιπόν πῶς ὁ περί οὗ ὁ λόγος ἀνελίχθη στούς κόλπους τῆς Διοικούσης κκλησίας πί τς βασιλείας το νν ρχιεπισκόπου ερωνύμου.  
κ. Δμτσας λοιπόν πό σήμαντος δημοσιογράφος σέ κάποια παγγελματικά περιοδικά το συγκροτήματος Μπόμπολα, ναλαμβάνει τήν διοίκησι το φιλανθρωπικο κκλησιαστικο ργανισμο «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μέ σκοπό τήν οκονομική ξυγίανσι της καί τήν ρθολογικώτερη διαχείρισί της. Μετά τήν πάροδο δύο τν, τήν γκαταλείπει καταχρεωμένη χωρίς νά χη λύσει κανένα πρόβλημα - ντιθέτως τά χει μεγενθύνει γεωμετρικς, μεταπηδντας σέ λλο νέο κκλησιαστικό χημα τς ρχιεπισκοπς θηνν (ΑΠΟΣΤΟΛΗ) στό ποο «μεγαλουργε» {τήν διαχείρισι, τά σοδα καί τίς δαπάνες το ποίου πιστεύω τι θά ξετάσουν λεπτομερς τά λεγκτικά ργανα τς πομένης Κυβερνήσεως μέ κριτήρια καί διαδικασίες παγγελματικές καί χι το τύπου πού χρησιμοποιήθησαν στήν παραπομπή τν στελεχν τς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ}.
Καί τώρα, ριστερόφρων θεη Κυβέρνησις κάνοντας σως (;) τό χατίρι νός φιλικά πρός ατήν διακειμένου ρχιεπισκόπου (σως μόνος πού τς χει πομείνει) καί κάποιων ξένων παραγόντων πού νακατεύονται τελευταίως πί παντός το πιστητο, προάγει τόν συγκεκριμένο στήν διοίκησι νός γιοτόκου καί γιωνύμου ργανισμο μέ οονεί σχ Κράτους, τό γιον ρος»
Και καταλήγει: «ναρωτιέμαι λοιπόν σέ τί πίπεδο χει φθάσει Πατρίδα μας ταν, στόν πιό ερό καί καθαγιασμένο νεξάρτητο ργανισμό, τοποθετ να τομο μέ λαχιστότατα τυπικά, κκλησιολογικά καί οσιαστικά προσόντα, νευ πανεπιστημιακο πτυχίου (πεκαλύφθη καί ατό σέ πρόσφατη δίκη) καί ποδεδειγμένης διοικητικς νεπάρκειας. Ποιο τά συμφέροντα ξυπηρετε τό πουργεο ξωτερικν κάνοντας τήν συγκεκριμένη πιλογή ; Πάντως χι το Οκουμενικο Θρόνου ποος χει τήν πνευματική δικαιοδοσία καί δεν ρωτήθη λλά οτε τν ερν Μονν το ρους λλά οτε καί τς κκλησίας ν γένει , ο ποοι γίνονται πλς μάρτυρες μίας τοποθετήσεως νθρώπου νευ οσιαστικν προσόντων».      
Ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει ακόμη ότι ο κ. Κ. Δήμτσας είναι και Γενικός  Διευθυντής της Αρχιεπισκοπικής ΜΚΟ «Αποστολή» και ως εκ τούτου διατυπώνει ζωηρή αμφιβολία για το αν θα μπορεί  να ασκεί επαρκώς τα διπλά του καθήκοντα.
Με την ευκαιρία, ο ανεξάρτητος βουλευτής θίγει στην ερώτηση του και το καθεστώς λειτουργίας της ΜΚΟ και αναρωτιέται αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ασκήσει τα ελεγκτικά τους καθήκοντα, για να διαπιστωθεί αν και λειτουργεί με διαφάνεια.
Για όλα τα ανωτέρω ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά από τον Πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις  και κυρίως να εξηγήσει γιατί δεν επέλεξε λύση που να μην προκαλεί τριβές ανάμεσα σε Αρχιεπισκοπή και Φανάρι και ένταση εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου διορισμού, που υπονομεύει τον απρόσκοπτο τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης του Αγίου Όρους.
«Εξασφάλισε με «ρουσφέτι» την σιωπή Ιερώνυμου»!
Μήπως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο «κ. Τσίπρας εξαργύρωσε απλά και …φτηνά» την σιωπή του Ιερώνυμου!
Στο μεταξύ με αφορμή την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Φαινομενικά είναι ανεξήγητη η απόφαση του Πρωθυπουργού να κάνει το χατίρι στον κ. Ιερώνυμο και να δυσαρεστήσει τον Πατριάρχη.
Ανεξήγητη και -πολύ φοβάμαι εθνικά επιζήμια- την ώρα που ο κ. Βαρθολομαίος πασχίζει για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όμως την ίδια στιγμή να εμφανίζεται αποδυναμωμένος στα μάτια του Ερντογάν καθότι δεν εισακούστηκε σε ένα μείζονος σημασίας, για το Φανάρι ζήτημα.
Ανεξήγητη και εθνικά επιβλαβής είναι και η επιλογή του χρόνου, να διοριστεί ο κ.κ. Δήμτσας, τώρα, δηλαδή την στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν όχι μόνο δεν ικανοποιεί το διεθνώς προβαλλόμενο αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά τώρα που προσπαθεί, εκεί πλησίον, να ιδρύσει ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και έτσι να αλλάξει άρδην το πλαίσιο εντός του οποίου συζητείται η επαναλειτουργία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος, της Μεγάλης Σχολής του Γένους. 
Φαινομενικά, όμως, είναι ανεξήγητη η επιλογή του κ. Κ. Δήμτσα από τον Πρωθυπουργό.
 Γνώριζε τι έκανε ο κ. Τσίπρας για να μην έχει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» εντός Ελλάδος. Εξαργύρωσε το ρουσφέτι, εξασφαλίζοντας την «σιωπή» του Αρχιεπισκόπου.
Τόσο απλά και τόσο «φτηνά»».

2 σχόλια:

 1. Ανώνυμος7/8/18, 6:04 π.μ.

  Ας πάει εκεί στο Άγιον Όρος ο νέος Διοικητής.
  Έχει πολλά να μάθει.
  Θα ωφεληθεί πολύ.
  Θα έχει και "ψηλές κοινωνικές σχέσεις"
  Αν πάει και στην έρημο, τότε θα αποκτήσει αμέσως και το ανώτατο πτυχίο ξένης γλώσσας.
  Θα μάθει άπταιστα την διεθνή ξένη γλώσσα της σιωπής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οπως γνωριζουμε εκει στην Ιερα Μονη Ιβηρων η Παναγια πηρε σκουπα και αμεσα φυγαν οι τουρκοι τοτε. Δεν μενεις επειδή καποιος σε βαζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή