Κυριακή 31 Μαΐου 2015

6546 - Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε στη Λήμνο το Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος

Με τιμές αρχηγού κράτους, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα (Σάββατο 30 Μαΐου 2015) στο Λιμάνι της Μύρινας, η άφιξη του Τιμίου Ξύλου από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Το τεμάχιο ήρθε για πρώτη φορά στη Λήμνο με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Μύρινας (1865-2015), με τη συγκατάθεση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας και την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους και της Ιεράς Μονής  Κουτλουμουσίου.

Αμέσως μετά την άφιξη του Τιμίου Ξύλου πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση από το Λιμάνι της Μύρινας προς τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, με τη συμμετοχή αξιωματικών και στρατιωτικών τμημάτων, τη Φιλαρμονική του Στρατού και του Δήμου Λήμνου και πλήθος πιστών.
Στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων έραναν το τεμάχιο και στη συνέχεια εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν με ευλάβεια και έκδηλη συγκίνηση.
Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου και των Ενόπλων Δυνάμεων, ο βουλευτής Νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ Ιερόθεος, πλήθος ιερέων, καθώς και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού και του Λυκείου Ελληνίδων Λήμνου. Μετά την άφιξη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Μύρινας, οι άρχοντες του νησιού προσκύνησαν το ιερό τεμάχιο, ενώ ο Δήμαρχος Λήμνου απέφυγε να προσκυνήσει.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στο νησί για μια εβδομάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου, θα τελείται στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, το πρωί Θεία Λειτουργία και το απόγευμα οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης 3 Ιουνίου, στις 9, θα ψαλεί Αγιορείτικη Αγρυπνία.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί με λαμπρότητα στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στο Μούδρο, όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή.








http://www.limnosfm100.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου