Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

6463 - Τίμιο Ξύλο από το Άγιο Όρος στη Λήμνο

Το Τίμιο Ξύλο της Ιεράς Μονής
Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους
Φέτος ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας, στην Μύρινα της Λήμνου, συμπληρώνει εκατό πενήντα χρόνια από την ανέγερσή του. Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε με τις θυσίες των Λημνιών αλλά και δωρητών εξ Αμερικής και απανταχού ανά τον κόσμο.
Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Τριάδας, θεωρείται από τους παλαιότερους στην Ελλάδα και πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί ανακαίνισή του.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις που σχεδιάζονται για την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, την 1η Ιουνίου αναμένεται να δοθεί πανηγυρικός χαρακτήρας με αποκορύφωση την άφιξη του Τίμιου Ξύλου.
Μοναχοί από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, θα μεταφέρουν από  το Άγιο Όρος,  το μοναδικό κειμήλιο της χριστιανοσύνης στην Λήμνο στις 30 Μαΐου.
Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Λήμνο για περίπου μια εβδομάδα και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Κυρίως θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Άγιας Τριάδας  για πέντε περίπου ημέρες  και για δυο, θα μεταφερθεί στον Ναό της Ευαγγελίστριας στον Μούδρο.

Η Ιερά Μητρόπολη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου,  έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτούς τους εορτασμούς και οργανώνονται μεγαλοπρεπής και με πανελλήνια εμβέλεια παράλληλες θρησκευτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις.
Στις εκδηλώσεις  αυτές αναμένεται να παραστούν,   στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Κλήρου αλλά και πλήθος προσκεκλημένων. Μάλιστα  δεν αποκλείεται, ακόμη και η παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλου εφόσον οι υποχρεώσεις του το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου