Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

6462 - Λαμπρή υποδοχή της τιμίας χειρός της Αγίας Μαρίνης από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους στην Εκάλη

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια έγινε χθες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου & Αγίας Μαρίνας Εκάλης, η υποδοχή της τιμίας χειρός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.
Η υποδοχή ήταν περίλαμπρη καθώς συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού, μοναχές από την παρακείμενη Ιερά Μονή Αγίας Φιλοθέης Εκάλης, η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς και οι Τοπικές Αρχές. Με πομπή το ιερό λείψανο, το οποίο μετέφερε ο ίδιος ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ναθαναήλ, έφτασε μέχρι τα προπύλαια του Ναού όπου το υποδέχθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος.

Στη συνέχεια το ιερό λείψανο τοποθετήθηκε σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο όπου προσκύνησε πλήθος πιστών. Ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου.
Ο προϊστάμενος του Ναού π. Νικόλαος Μωραΐτης, ανέφερε πως «ένα όνειρο πολλών έτών γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Εκτός από την πνευματική παρουσία, σήμερα έχουμε και σωματικά μαζί μας την προστάτιδά μας, Αγία Μαρίνα.» Ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Ιβήρων Γέροντα Ναθαναήλ, που εκόμισε ο ίδιος το σέβασμα, γεγονός πολύ σπάνιο, τους Δημάρχους Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Λυκόβρυσης, καθώς επίσης και όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν και συνετέλεσαν στην επίτευξη αυτού του ονείρου.
Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Ναθαναήλ, αναφέρθηκε στις αδελφικές σχέσεις που συνδέουν το Ναό με την Μονή Ιβήρων από τα χρόνια προϊσταμενίας του μακαριστού πρωθιερέως π. Κωνσταντίνου Φιοράκη. Επίσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη που περιβάλλει το Μετόχι της Ιεράς Μονής στην Κάτω Κηφισιά. Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του αναφέρθηκε σε κάποια γεγονότα σημαδιακά στην μέχρι τώρα ποιμαντορία του, που συνδέονται με την Μονή Ιβήρων και την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας.
Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Δευτέρα 18 Μαϊου 2015.
Γράφτηκε από τον Ι.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου