Τρίτη 29 Απριλίου 2014

4691 - Πάσχα 2014 στη Νέα Σκήτη και την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου (φωτογραφίες)Ο φωτογράφος Μιχάλης Κυπριανού κάνει Πάσχα στο Άγιο Όρος, στη Νέα Σκήτη και μοιράζεται μαζί μας μια αλησμόνητη εμπειρία.

Παρασκευή πρωί φύγαμε από Πάφο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και απ’ εκεί για Ουρανούπολη όπου και θα διανυκτερεύαμε για τη λειτουργία του Επιταφίου.
.......Σάββατο θα φεύγαμε με πλοιάριο από τη Δάφνη, το κύριο και μεγαλύτερο Λιμάνι του Αγίου Όρους, αλλά η τρικυμία και μια ξαφνική βροχή μας καθυστέρησε λιγάκι. Τελικά, μετά από 2-3 ώρες επιβιβαστήκαμε στο πλοίο και ταξιδέψαμε ως τον αρσανά της Νέας Σκήτης, όπου και θα διαμέναμε για τις επόμενες 3 μέρες για να κάνουμε Πάσχα στο Άγιο Όρος.


Η λειτουργία της Αναστάσεως ξεκίνησε νωρίς το βράδυ και διήρκησε ως τις 7.00 το πρωί. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας ο Γέρων Τρύφων μαγείρευε (με ξύλα) για τους υπόλοιπους, έτσι ώστε με το πέρας της λειτουργίας να προγευματίσουμε. Το μενού περιλάμβανε ψαρόσουπα, αυγό, τυρί φέτα και μπακαλιάρο. 
Μετά το φαγητό, ξεκουραστήκαμε στη σκήτη για λίγες ώρες και στη συνέχεια πήγαμε στον Εσπερινό της Αγάπης, που ξεκίνησε στις 15.30 (Κυριακή του Πάσχα).

Δευτέρα του Πάσχα περπατήσαμε μέχρι τη Μονή Αγίου Παύλου (στην οποία υπάγεται η Νέα Σκήτη) για τη θεία λειτουργία και Τρίτη πρωί ξεκινήσαμε το ταξίδι της επιστροφής στην Κύπρο.

Φεύγοντας, μαζί μας κουβαλούσαμε πολλές εικόνες, έντονα συναισθήματα, δυνατές αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες: http://city.sigmalive.com/article/1983/pasha-sto-agio-oros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου