Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

4594 - Στα ανοιχτά του Άθω θα παραδοθεί βυζαντινή εικόνα στο Ρωσικό ιστιοφόρο



Η χθεσινή αποκλειστική είδηση, που δημοσίευσαν οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ για τη ματαίωση της προσέγγισης του Ρωσικού ιστιοφόρου «Μιρ» στο Άγιο Όρος, επιβεβαιώνεται σήμερα με εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Μικρό απόσπασμα που αφορά την αλλαγή του προγράμματος: …Ο σχεδιασμός προέβλεπε να «πιάσει», αναχωρώντας σήμερα από τη Θεσσαλονίκη για την Αλεξανδρούπολη, και στη χερσόνησο του Άθω, προκειμένου να παραλάβει από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου μια βυζαντινή εικόνα…

….Ομως οι Ρώσοι ήρθαν στην Ελλάδα χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με βίζα Σένγκεν, από το ελληνικό προξενείο της Αγίας Πετρούπολης. Ετσι, η αποβίβαση των μελών του πληρώματος και της αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον πρύτανη του πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης, Σ.Ο. Μπαρίσνικοφ, δεν είχε επιτραπεί έως χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ούτε είναι βέβαιο ότι οι ελληνικές αρχές θα επιτρέψουν να αποβιβαστούν σήμερα και στο Βατοπέδι.
Πληροφορίες ανέφεραν πως καταβάλλονταν έως τη νύχτα προσπάθειες να ξεπεραστεί διά της διπλωματικής οδού το εμπόδιο της βίζας, αλλά αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, η εικόνα θα μεταφερθεί στα ανοιχτά του Αθω με βενζινάκατο και θα παραδοθεί στους Ρώσους…
Ολόκληρο το άρθρο του κ. Σ. Τζίμα εδώ: http://www.kathimerini.gr

Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/4/14, 9:27 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΞΑΝ.ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ 'ΜΕΓΑΛΟΥΣ' ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή