Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

4687 - Φωτογραφίες από την υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γερόντισσας στη Ν. ΠεντέληΤην Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας υποδέχθηκαν οι πιστοί στην Δημοτική Κοινότητα Ν. Πεντέλης.
Το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 το απόγευμα το Ιερατείο του Ιερού Ναού Αγ. Παρασκευής, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, μέλη της Διοίκησης  και πλήθος πιστών, υποδέχθηκαν αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος του Αγίου Όρους στην  κεντρική πλατεία της Ν. Πεντέλης.  Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας με πομπή την μετέφεραν στον Ι. Ναό της Αγ. Παρασκευής  για τον πανηγυρικό  εσπερινό.
Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό  για προσκύνημα μέχρι το Σάββατο 3 Μαΐου 2014.


Με ευσέβεια και κατάνυξη έγινε δεκτή το Σάββατο το απόγευμα η εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας στην πλατεία της Νέας Πεντέλης.
Την εικόνα συνόδευε ο ηγούμενος της Μονής Παντοκράτορος του Αγίου Όρους, Γέροντας Γαβριήλ
Η μπάντα της Αστυνομίας στην υποδοχής της εικόνας
Η εικόνα της Παναγίας είναι αγιογραφημένη σε ορθία στάση δέησης, γεγονός που την καθιστά σπάνια. Φέρει ως ένδυμα ασημένιο μανδύα και μόνον τα χέρια της και το πρόσωπό της δεν καλύπτονται.
Άνδρες από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών φέρουν την εικόνα της Παναγίας, διαστάσεων 1,95Χ1,00
Ο ναός της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Πεντέλη
Το εσωτερικό του ναού της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο η εικόνα της Παναγίας της Γερόντισσας θα παραμείνει έως το Σάββατο το πρωί 3 Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου