Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

4585 - Ο Μητροπολίτης Δράμας προέστη της πανηγύρεως Ιεράς Καλύβης στο Άγιο Όρος (φωτογραφίες)



Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Παύλος μετέβη στο Άγιον Όρος την Κυριακή και Δευτέρα 6 και 7 Απριλίου όπου στην Ιερά Σκήτη του Αγίου Δημητρίου-Λάκκου της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου, προέστη της πανηγύρεως της καλύβης του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Γέροντος Στεφάνου Ιερομονάχου.
Εις την τράπεζα εκ μέρους της κυριάρχου Μονής του Αγίου Παύλου ομίλησε καταλλήλως ο εκ των προϊσταμένων αυτής Γέρων Γεράσιμος Αγιοπαυλίτης, ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αντιφώνησε εκφράσας την χαράν του διά την πνευματικήν και υλικήν πρόοδον της Σκήτεως.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/4/14, 3:03 μ.μ.

    Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ή ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΗΣ ΣΚΗΤΗΣ ??? ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ??? ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην προτρέχετε. Δείτε τις αναρτήσεις:
      http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2011/11/204.html
      http://www.amen.gr/article14179
      http://agioritikesmnimes.blogspot.gr/2011/12/375.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/14, 1:05 μ.μ.

      Αδελφέ μου κελλιωτη Γιάννη δεν προτρέχω. Απλα παρατηρησα πως ενας προισταμενος μονης κραταει ηγουμενικο μπαστουνι.και αυτό είναι παράτυπο. Αν εχεις επισκεπτει αγιορειτικη μονη και οποιαδήποτε άλλη μονή ο ηγούμενος και μόνο αυτος έχει την εξουσια να κραταει μπαστουνι το οποιο του το δίνουν μετά την εκλογή. Ούτε απουσιάζοντος του ηγουμένου ο δεύτερος τη τάξει δεν εχει το δικαίωμα να κραταει μπαστούνι. Ισως καποιο αποθημένο έχει ο σεβαστός γεροντας που κραταει το μπαστούνι. Η τάξη και ο καταστατικος χαρτης του Αγιου Όρους δεν προβλέπει κατι τέτοιο. Στην κουρα του εν λόγω γέροντα δεν νομιζω να του εδωσαν να κραταει μπαστούνι. Αυτές τις φωτογραφιες τις βλέπει ολος ο κόσμος. Προκαλούμαι και ισως σκανδαλιζουμαι δειχνοντας τες.

      Διαγραφή