Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

3591 - Αγιασμός μετά του Τιμίου Ξύλου του υπό ανέγερση Ιερού Ναού Αγίου Γρηγορίου Παλαμά του Αγιορείτη, από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου


Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου ε.έ., ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και εορτάζει την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας, η Ευλόγησις μετά του Τιμίου Ξύλου του υπό ανέγερση Ιερό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.
Τον Αγιασμό ετέλεσε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Ιωσήφ, ενώ παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μελισσοχωρίου κ. Αθανάσιος Μοσχόπουλος καθώς και αρκετός κόσμος, ο οποίος στηρίζει με την αγάπη του, τον νέο Ναό που πρόκειται να αποπερατωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του, προς το πρόσωπο του Καθηγούμενου της Ιεράς Μονής για την παρουσία του εδώ μαζί με το πολύτιμο μαργαρίτι της Ορθοδόξου Πίστεως μας το οποίο και φυλάσσεται στην Μονή Ξηροποτάμου. Αναφέρθη εν συντομία στην πορεία των έργων εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για την αποπεράτωση του νέου Ναού, τονίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο νέος ναός θα είναι έτοιμος και θα αποτελεί ένα ακόμη φάρο της επαρχία μας, δημιουργώντας παράλληλα ένα νέο σημείο λειτουργικής αναφοράς και ένα καινούργιο πνευματικό καταφύγιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου