Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

2048 - Η υποδοχή της Ι. Εικόνος της Παναγίας της Βηματάρισσας, από την Ι. Μ. Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, στη ΧαλκίδαΜε λαμπρότητα άρχισαν τα Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ στην Πόλη της Χαλκίδος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πληθωρική τη συμμετοχή Κλήρου και Λαού άρχισαν στην Πόλη της Χαλκίδος οι Εορταστικές Εκδηλώσεις του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την ονομασία «Κ΄ ΔΗΜΗΤΡΙΑ», τα οποία έχουν πλέον καταστεί θεσμός ιερός και σεβάσμιος για την Τοπική μας Εκκλησία.
Οι Εκδηλώσεις των Κ΄ Δημητρίων άρχισαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου 2012, με την υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βηματαρίσσης, από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, η οποία έλαβε χώρα στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου της Πόλεώς μας, προεξάρχοντος της Ιεράς Λιτανείας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστόμου.
Στην, συγκλονιστική για την δυναμικότητά της, προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας, ευχαρίστησε τον κομίσαντα Ιερομόναχο π. Φιλόθεο Κουτλουμουσιανό και στο πρόσωπό του τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο (Ευβοέα στην καταγωγή και χειροτονηθέντα στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος) και προέτρεψε τους πιστούς ν’ αντλούν δύναμη κι ελπίδα από το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Θεού και ν’ αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της καθημερινής βιοτής, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Ιερό Κλήρο και τον φιλόχριστο Λαό να συμπεριφερθούν σαν τους κατοίκους της Νινευή στην Παλαιά Διαθήκη, οι οποίοι, αν και είχαν απομακρυνθεί από το θέλημα του Θεού και είχαν την διαβεβαίωσή Του ότι η Πόλη τους θα καταστραφεί, μετανόησαν και επέστρεψαν στον Θεό, κι’ αυτή τους η μετάνοια στάθηκε ικανή ώστε κι ο Θεός ο ίδιος να «μετανοήσει» και να μην προχωρήσει στην καταστροφή τους.
Ο  Ιερομόναχος π. Φιλόθεος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του, διεβίβασε τις ευχές του αγίου Καθηγουμένου π. Χριστοδούλου, διαβεβαίωσε όλους ότι οι μοναχοί στο Άγιον Όρος προσεύχονται για όλο τον κόσμο και παρεκάλεσε τους πιστούς να πράττουν κι εκείνοι το ίδιο για τους μοναχούς.
Στη συνέχεια η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου, εψάλη η Ιερά Παράκλησης της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Οι Εκδηλώσεις των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ, κάθε χρόνο σημαίνουν πνευματικό συναγερμό στην Πόλη μας, αλλά και ευρύτερα στην Ιερά Μητρόπολη, αφού ο Μητροπολιτικός μας Ναός αποτελεί το κέντρο της Λατρευτικής προσφοράς της Εκκλησιαστικής μας Κοινότητος, μέσα από την καθημερινή επιτέλεση της Θείας Λειτουργίας, την τέλεση Ιερών Αγρυπνιών, την καθημερινή διακονία του θείου λόγου από έμπειρους και φωτισμένους ιεροκήρυκες, την τέλεση των Ακολουθιών του νυχθημέρου και την απόδοση των Ύμνων από έμπειρους και καταρτισμένους Ιεροψάλτες.
Όλα αυτά τα γεγονότα αποτελούν για όλους μας, σημαντικές δυνατότητες προσεγγίσεως στο γεγονός της Εκκλησίας, το οποίο σημαίνεται και κατεξοχήν φανερώνεται στα Ιερά Μυστήρια και την συνεχή προσευχή.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στην Πόλη μας έως την 28η Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου