Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

1909 - Συνυπογράφουν επίσημα τις βλασφημίες κατά του Γέροντα Παΐσιου ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ!!!



Ο Δημήτρης Παπαδημούλης στηρίζει τον 27χρονο που διατηρούσε σελίδα στο Facebook η οποία σατίριζε τον Γέροντα Παΐσιο. Θέλει να τον υπερασπιστεί στο δικαστήριο. Πώς τοποθετείται η ΔΗΜΑΡ.
Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του 27χρονου στην επικείμενη δίκη του.
«Όταν ο νόμος εξισώνει την βλασφημία με την παιδεραστία, είναι άδικος. Θέλω να παραστώ ως μάρτυρας υπεράσπισης, του 27χρόνου που συνελήφθη», γράφει χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ενώ συμπληρώνει γράφοντας: «Τι πιστεύει ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ Ρουπακιώτης για την ισχύουσα νομοθεσία περί βλασφημίας και την σύλληψη του 27χρονου; Γιατί σιωπά; Η Δημαρ;»

Η δήλωση της ΔΗΜΑΡ για την υπόθεση
«Μία ημέρα μετά την επερώτηση της φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή προς τους Υπουργούς Παιδείας και  Δημόσιας Τάξης, με θέμα την προσβολή της μνήμης του γέροντα Παΐσιου από χρήστη του Facebook, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -όπως αναφέρει στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε και στο οποίο αναφέρεται ότι «συνέλαβε 27χρονο ημεδαπό για κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων», διότι «διαχειριζόταν σελίδα στο Facebook με βλάσφημο και υβριστικό περιεχόμενο για το Γέροντα Παΐσιο και τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό»-σχημάτισε δικογραφία εναντίον του και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Αθηνών.
Έχουμε έτσι άλλο ένα κρούσμα δίωξης βάσει των νόμων περί βλασφημίας (υπενθυμίζουμε ότι στις 9 Ιουλίου 2012, βάσει των ίδιων νόμων συνελήφθησαν τρεις ηθοποιοί της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Ομονοίας - ζήτημα, για το οποίο η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη κατέθεσε στις 6/9 ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης).
Πρόκειται για μια σύλληψη η οποία αφενός, στο συμβολικό επίπεδο, δείχνει ένα κράτος πρόθυμο να ανταποκριθεί τάχιστα στις επιταγές της Χρυσής Αυγής, αφετέρου αντίκειται στην ελευθερία του λόγου, όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την έχει ορίσει:  η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις.
Συλλήψεις τέτοιου φονταμενταλιστικού χαρακτήρα -οι οποίες δεν προσιδιάζουν σε ευρωπαϊκό δημοκρατικό κράτος, αλλά σε θεοκρατικά καθεστώτα- προσβάλλουν όχι μόνο την ελευθερία του λόγου, αλλά και όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, καθώς πρόκειται για μισαλλόδοξες, μεσαιωνικές πρακτικές οι οποίες εφαρμόζονται επ’ ονόματί τους. Αμαυρώνουν δε την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.
Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για την κατάργηση των αναχρονιστικών νόμων περί βλασφημίας και τον τυπικό και ουσιαστικό εναρμονισμό των κανόνων που ρυθμίζουν την ελευθερία του λόγου με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα φαινόμενα  σκοταδισμού, θρησκευτικού φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που πληθαίνουν στις μέρες μας, και υπενθυμίζει πως η σάτιρα γεννήθηκε στην αρχαία Αθήνα».

7 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ24/9/12, 9:12 μ.μ.

    Αλαζονες,υπερηφανοι,βλασφημοι,ανοσιοι,διαβολοι,προδοται,προπετεις,τετυφωμενοι και τουτους αποτρεπου (Τιμοθ.Β' 2-4)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/9/12, 10:30 μ.μ.

    Όταν πρόκειται για την Ορθοδοξία και τους Αγίους της άνθρωποι γόητες και προπετείς βγάζουν οχετούς οργής και αγανάκτησης . Οι ίδιοι όμως άνθρωποι όταν πρόκειται γιά κάποιους αλλόθρησκους και ετερόδοξους κάνουν την πάπια ...
    Φαίνεται πως ακόμα και από τον τάφο του τους κάνει ζημιά ο γερων-Παΐσιος ...!
    Με τέτοια αθύρματα , απ'όποιον κομματικό χώρο κι αν προέρχονται , χωριό δεν γίνεται .Αυτή την Πατρίδα την ανάστησαν άνθρωποι με πίστη στον Θεό και σεβασμό προς τους Αγίους Του .Η ύβρις ήταν μεγάλη κατάρα για το γένος μας από τα πανάρχαια χρόνια.
    Το Ρωμαίϊκο δεν θα μπορέσει να ξανασταθεί στα δικά του τα πόδια εαν δεν αναδειχθούν σε όλες τις κομματικές παρατάξεις άνθρωποι με Ελληνορθόδοξο φρόνημα . Την προκοπή των πουλημένων δυτικότροπων πολιτικών μας την είδαμε : 40 ολόκληρα χρόνια μέσα στην παρακμή ...

    ΛΟΥΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/9/12, 10:50 π.μ.

    [...η ελευθερία του λόγου δεν πρέπει να περιορίζεται σε ιδέες και πληροφορίες ευρείας αποδοχής, αλλά να περιλαμβάνει και αυτές που αντιβαίνουν στις κυρίαρχες αντιλήψεις.]Πλάκα μας κλάνουν;
    Για την αθλήτρια που αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ίσχυε η ελευθερία του λόγου ή μήπως την εφαρμόζουμε και διαρυγνείουμε τα ιμάτιά μας όταν πρόκειται να προσβάλουμε την Ορθοδοξία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/9/12, 12:33 μ.μ.

    Η σάτιρα μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα,αλλά δεν έπαιζε με την θρησκεία κανενός και υπήρχε σεβασμός σε όλους τους Θεούς και τις θρησκείες. Επίσης από πότε θεωρείται σάτιρα πχ. να φτιάχνεις φωτογραφίες του νεκρού Γέροντα με σκουλήκια στο πρόσωπο και να συνεχίζεις να υβρίζεις έναν άνθρωπο που δίδαξε την αγάπη την συγχώρεση και την συμπόνοια.Αυτό είναι αρρώστια και χρειάζεται ψυχαναλυτή για να πει τι ακριβώς είναι..
    Επίσης να θυμίσω ότι η ΔΗΜΑΡ για μια σάτιρα (κακόγουστο ανέκδοτο) της Παπαχρήστου έσκιζαν τα ιμάτια τους μέχρι να τιμωρηθεί. ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/9/12, 2:23 μ.μ.

    ο εγωισμός τους ,τους έχει κυριολεκτικά τυφλώσει...
    είναι άνθρωποι πραγματικά για λύπηση...
    Ζούν μέσα στο δικό τους προσωπικό τους δράμα...
    κανέναν δεν ξεγελά πλέον ,η επίπλαστη εικόνα τους...
    αποτελούν βαριδια για τον τόπο μας...
    η ώρα της τιμωρίας τους πλησιαζει και το αγνοούν...
    είναι αδύναμοι, άβουλοι και θα καταρεύσουν όταν έρθει η ώρα...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/9/12, 3:25 μ.μ.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο, έχω γίνει έξαλλη με τις ανακοινώσεις των δύο κομμάτων και λυπάμαι που ο Σύριζα ενώ θέλει να κυβερνήσει δεν έχει την παραμικρή ευαισθησία απέναντι σε πράγματα και έννοιες ιερές. Ιερή είναι η έννοια του νεκρού καθώς και το πρόσωπό του ακόμα και γι' αυτούς που δεν πιστεύουν στην Ορθοδοξία.
    Τελικά όμως το ότι την πολεμάνε έτσι δείχνει περισσότερα απ' όσα φαίνονται εκ πρώτης όψεως. Αυτά κάνει ο σκέτος υλισμός και τελικά παραμένουν υλιστές με την χειρότερη έννοια. Είναι δυστυχώς ακόμα σταλινικοί κι αυτοί όπως το ΚΚΕ σε τέτοια θέματα και δεν τόχουν πάρει χαμπάρι.
    Όμως να μη φωνάζουν πως πολεμάνε για τον άνθρωπο γιατί τελικά δεν έχουν σεβασμό με την ουσιαστική του έννοια και όταν δεν έχεις σεβασμό γίνεσαι ανίερος. Με την ουσιαστική έννοια.
    Δεν μιλάω για πνευματικότητα γιατί τέτοια πράγματα τους φαίνονται απλά εξωγήινα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/9/12, 3:37 μ.μ.

    Και για την ηλεκτρονική δίωξη: www.vromisteraki.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή