Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

1905 - Η Πανήγυρη στο Ιερό Κελλί ΜαρουδάΜε την δέουσα τάξη και το Αγιορειτικό Τυπικό εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Ιερό Χιλιανδαρινό Κελλί Μαρουδά, πλησίον των Καρυών.
Την Πέμπτη το απόγευμα (7/20 Σεπτεμβρίου) τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός στον παλαιό Ναό του Κελλίου (1653). Προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Κυριάρχου Ιεράς Μονής Χιλιανδαρίου Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος ενώ έλαβαν μέρος αντιπρόσωποι Ιερών Μονών και Ιερών Κελλιών και συμμετείχαν πολλοί προσκυνητές.

Εσπερινός:

.......Την επομένη το πρωί, Παρασκευή (8/21 Σεπτεμβρίου) τελέστηκε Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Μεθοδίου. Στη συνέχεια κατά το τυπικό παρατέθηκε πανηγυρική πλούσια Τράπεζα.
Θεία Λειτουργία:

Μετάβαση στην Τράπεζα:
 

 .
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και το Κτιτορικό Μνημόσυνο παρούσης της Ιεράς Επιστασίας με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Οσιολογιώτατο Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη.
Κτιτορικό Μνημόσυνο:

.......Στην Τράπεζα που ακολούθησε εξεφώνησε πανηγυρικό λόγο ο Άγιος Πρώτος με κύριο θέμα την παρουσία της Θεοτόκου στο Περιβόλι Της καθώς και τη σπουδαιότητα του Κελλιώτικου Μοναχισμού.

Απόσπασμα της ομιλίας του Πρωτεπιστάτη και Πολυχρόνια:

 .......Ο Γέρων του Κελλίου Ιερομόναχος Μακάριος αιφνιδίασε την Ιερά Επιστασία απαντώντας με τον μοναδικό του αυθεντικό τρόπο, δηλαδή ψάλλοντας ανέκδοτους ύμνους που αναφέρονταν στην απλή καθημερινότητα των Αγιορειτών Μοναχών παρελθόντων χρόνων.
Η πανήγυρη έκλεισε με τον πολυχρονισμό του Αγίου Πρώτου και του Γέροντα Μακαρίου.
Για άλλη μια χρονιά φέτος, όλοι όσοι βρεθήκαμε στο πλημμυρισμένο με τη χάρη της Παναγίας Κελλί Μαρουδά, γίναμε κοινωνοί της αγάπης και της φιλοξενίας. Το αποτέλεσμα; Την επομένη αναχωρήσαμε πιο αισιόδοξοι και αυτή η αισιοδοξία δεν αργήσαμε να καταλάβουμε πως ήταν η Χάρη της Παναγίας που μας μετέδωσε ως δώρο Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου