Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

1845 - Απαραίτητη παρατήρηση για φιλικά και μη φιλικά ιστολόγια



Οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ είναι ένα φιλαγιορειτικό blog το οποίο λειτουργεί σε καθαρά ερασιτεχνική βάση, μη αποβλέπον σε οποιασδήποτε μορφής κέρδος, διαχειριζόμενο από ένα και μοναδικό άτομο, τον υπογράφοντα. Η θεματολογία του αναφέρεται 100% στο Άγιο Όρος, αντλώντας τις πηγές από την πλούσια βιβλιογραφία, το διαδίκτυο και προσωπικές εμπειρίες από προσκυνηματικές επισκέψεις του διαχειριστή. Βασική μου αρχή είναι στο τέλος κάθε ανάρτησης να δημοσιεύω την πηγή, είτε αυτή είναι από το διαδίκτυο είτε από την βιβλιογραφία.  
Επειδή οι ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ είναι το μοναδικό ιστολόγιο που ενημερώνεται καθημερινά αποκλειστικά με αγιορειτικά θέματα, λογικό είναι να αποτελεί και πηγή για άλλα ιστολόγια σε ότι αφορά το Άγιο Όρος. Λυπάμαι που μερικά από αυτά, ενώ καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των αναρτήσεών τους από τις ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ, σπανιότατα τις αναφέρουν σαν πηγή και πάντοτε, τις σπάνιες αυτές φορές, χωρίς link που να παραπέμπει στην πηγή.
Δεν είναι στις προθέσεις μου να επανέλθω ή να συνεχίσω το θέμα. Απλά μερικοί διαδικτυακοί φίλοι ότι τους ευχαριστεί να κάνουν οι άλλοι γι αυτούς, ας το κάνουν και οι ίδιοι.
Γιάννης Β. Κοντσιώτης (keliotis)

5 σχόλια:

  1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΩΝΙΤΗΣ8/9/12, 10:47 π.μ.

    Δυστυχως οι περισσοτεροι εχουν μορφωσιν ευσεβειας, αλλα την δυναμιν αυτης αρνουνται.Εσυ αγαπητε αδελφε Κελλιωτα συνεχισε το φιλοαγιορειτικον εργον σου και δεν θα ζημιωθης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γιάννη μην πτοείστε, συνεχίστε τον αγώνα σας. Προσωπικά, ότι και να αναδημοσιεύσω στην katanixis.blogspot.gr από το ιστολόγιό σας ή από οπουδήποτε, δηλώνω την πηγή και πως πρόκειται για αναδημοσίευση. Θεωρώ πως αυτό αποτελεί τουλάχιστον απόδοση ενός απλού "ευχαριστώ" για τον κόπο της πρώτης δημοσίευσης. Ευλογείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γίνετε αυτόματα αναδημοσίευση στο 30-45.gr πάντα όμως με τον σύνδεσμο στο κάτω μέρος του άρθρου ευχάριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας,

    Και εμείς σας αναφέρουμε στις πηγές μας.

    Συνεχίστε το πολύ ωραίο έργο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή