Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

1795 - Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ιβήρων (φωτογραφίες)


Η Ιερά Πατριαρχική και Βασιλική Μονή των Ιβήρων εόρτασε κατ’ αυτάς με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το τριήμερο 27, 28 και 29 Αυγούστου ε.ε. με επίκεντρο την εφέστιο εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης. Προσκληθείς υπό του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτου Ναθαναήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός μετέβη εις Άγιον Όρος και προέστη των λατρευτικών εκδηλώσεων συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ο Σεβασμιώτατος αφίχθη την παραμονή της εορτής στην  Μονή, έτυχε της καθιερωμένης υποδοχής και προέστη της ολονυκτίου αγρυπνίας συλλειτουργήσας μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου (του Πατριαρχείου Αντιοχείας). Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό, τέλεσε το Κτητορικό Μνημόσυνο και μίλησε καταλλήλως για την περίσταση στην Τράπεζα της Μονής.
.......Την επομένη συλλειτούργησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Λαγκαδά κ. Ιωάννου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Παλμύρας κ. Ιωάννου, τέλεσε και πάλι Μνημόσυνο υπέρ των μακαρίων κτητόρων και ευεργετών της Μονής. Τόσο κατά την αντιφώνηση του στην υποδοχή, όσο και στην κυρίως  ομιλία του την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος τόνισε τους πνευματικούς δεσμούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας  με την Ιερά Μονή των Ιβήρων, οι οποίες καλλιεργούνται και επαυξάνονται χάρις στην ευεργετική παρουσία του Μετοχίου της Μονής των Ιβήρων στην Κορνοφωλιά Σουφλίου, εντός της κανονικής δικαιοδοσίας της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου.

περισσότερες φωτογραφίες: http://www.imdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου