Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

1716 - Ναι ρε φουκαράδες, ήταν θαύμα!


Υπήρξαν πολλά blogs στο διαδίκτυο τα οποία κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στο Άγιο Όρος ανήρτησαν "λαμπρά" δημοσιεύματα με τίτλους «πιασιάρικους», λοιδορώντας μια κατηγορία συνανθρώπων μας που προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή τους, τα καλύβια τους και τη ζωντανή ιστορία της πατρίδας και της θρησκείας μας. Τους προέτρεπαν να ειδοποιήσουν για το κακό που συμβαίνει την Παναγία και αν αυτή είχε δουλειά ας τηλεφωνούσαν στον Γέροντα Παΐσιο.
Απ’ αυτούς τους φουκαράδες  ζητάμε μια διάψευση στα εξής γεγονότα: Στο Άγιο Όρος είχε να βρέξει δύο μήνες. Κανένα μετεωρολογικό δελτίο δεν μετέδιδε για τη συγκεκριμένη ημέρα «κατακλυσμό». Ούτε καν καταιγίδα. Οι επόμενες ημέρες κύλησαν και θα κυλήσουν, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, με αίθριο καιρό. Για μισή ώρα, όσο χρειάστηκε να σβήσει η πυρκαγιά, έριξε στον τόπο της φωτιάς τόσο νερό που υπό διαφορετικές συνθήκες οι μοναχοί θα διαμαρτύρονταν για ζημιές από πλημύρα. Αν μέχρις εδώ συνέβησαν έτσι τα γεγονότα, τότε ναι ρε φουκαράδες ήταν θαύμα!.




9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/8/12, 1:53 π.μ.

    TI SXOLIO NA KANO, HTAN FAUMA KAI DEN XRIAZETA SIZHTISH AN KAPIOS DEN TO PISTEVI PROVLIMATOU ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/8/12, 9:24 π.μ.

    "Μακάριοι οἱ μὴ ἰδόντες καὶ πιστεύσαντες."

    Και βλέπουμε και δεν πιστεύουμε.
    Ο Θεός να μας ελεήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/8/12, 12:48 μ.μ.

    δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι μιλαμε για την ιδια την παναγια. αισχοσ πια και ντροπη να αμφισβητειται το θαυμα τησ απο ορισμενουσ. οοολοι αυτοι ομωσ που κατηγορουν ποτε δν πατησαν τα ποδια τουσ σε εκκλησια. ο Θεοσ να βαλει το χερι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/8/12, 8:41 μ.μ.

      Είναι σούπερ μέγα θαύμα αυτό που έγινε στο Άγιο Όρος και έσβησε η φωτιά. Αλλά οι ορισμένοι δαιμονόπληκτοι δεν θέλανε να πιστέψουν, παρόλο που είδαν ότι ήτανε αληθινό θαύμα.
      "Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες"
      όμως "Μακάβριοι οι ιδόντες και μη πιστεύσαντες"!.

      Διαγραφή
  4. Πω πω αρνιά στο ορθόδοξο ποίμνιο...το θαύμα είναι ότι μια χώρα με σχεδόν τους πιο πολλού πιστούς στην Ευρώπη..καταστράφηκε..τελείωσε.

    Αλλά όταν τα πράγματα πάνε κακώς τότε ο θεός "μας δοκιμάζει"...όταν πάνε με το μέρος μας τότε "θαύμα".

    Το βλακείες πιστεύετε ακόμη βρε? Έχετε φανταστικό φίλο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα και αλλού με βία απο αυτοπύς που τον επινόησαν. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε ότι συντειράτε την μόλυνση που σας καταστρέφει?

    To world peace index δείχνει ότι όσο πιο θρήσκα είναι μια χώρα τόσο και πιο πολλά κοινωνικά προβλήματα έχει αλλά και βιοτικό επίπεδο. ο λόγος είναι γιατί η θρησκεία είναι οπαδιλλίκκι...εμείς έναντι αυτών...βία...κακεντρέχεια και φυσικά..ότι κακό κάνει κάποιος μετά έχει "άφεση αμαρτιών". Διατηρείτε το πιο κακό επιζήμιο δόγμα που κατέστρεψε την Ελλάδα μέσα απο τους "πιστούς" και την "ηθική" τους.

    αλλά μετά οι "άθεοι" είναι κακοί? οι πιο άθεες χώρες είναι και οι πιο ειρηνικές με ψηλό ακαδημαικό και βιοτικό επίπεδο. τα κάνατε σκατά. παραδεχτείτε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/8/12, 9:10 μ.μ.

      Γι΄ αυτό που πριν λίγα χρόνια υπήρχε ευσέβεια κοιμόμαστε με ανοιχτές πόρτες, ούτε ναρκωτικά, βιασμοί.
      Το world και κάθε world δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια του και σε ποιες χώρες έκανε έρευνα, όμως όποιος ξέρει από εξωτερικό γνωρίζει ότι τα φαινόμενα απατούν. Το υψηλό επίπεδο κρύβει τεράστια κενά που καθένας προσπαθεί να καλύψει με ό,τι βρεί, μόνο που η ειρήνη του Θεού δεν έχει υποκατάστατα. Άθεος δε σημαίνει κακός ούτε η Ελλάδα τελείωσε, ίσα ίσα επειδή έχει πιστούς θα ζήσει.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/8/12, 7:34 μ.μ.

    Παναγία μου σκέπασε μας υπό τη σκέπη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος17/8/12, 8:15 μ.μ.

    endimos

    Αυτά που υποστηρίζεις δεν στέκουν ούτε ιστορικά, ούτε λογικά. Από τον 11ο αιώνα η Ελλάδα ήταν υπόδουλη στους Φράγκους και μετά στους Οθωμανούς μέχρι και τον 20ο αιώνα.

    Δηλαδή, οι Ρωμαίοι, οι βάρβαροι που επιτίθονταν 10 αιώνες στο Βυζάντιο, οι Φράγκοι, οι Τούρκοι, οι δύο παγκόσμιοι δεν την κατέστρεψαν και την κατέστρεψε η Ορθόδοξη Εκκλησία ; Φαίνεται ότι είσαι τυφλωμένος και δεν βλέπεις απλά πράγματα.

    Να σου υπενθυμίσω τι κάνουν οι φανατικοί ισλαμιστές,τον 21ο αιώνα, σε όλο το κόσμο ; Ξεχνάς ότι το ρωμαιοκαθολικό και προτεσταντικό δόγμα "εκμεταλλεύτηκε και λεηλάτησε" τον Τρίτο κόσμο, μετά τις Ανακαλύψεις ; Να σου υπενθυμίσω τα δεκάδες εκατομμύρια θύματα της αποικιοκρατίας και το δουλεμπόριο και τη εκμετάλλευση του Τρίτου κόσμου ; Οι Ορθόδοξοι λαοί ήταν υπόδουλοι για αιώνες είτε σε Φράγκους, είτε σε Οθωμανούς, είτε σε αθείστικά καθεστώτα. Κατά συνέπεια, αυτά που λες δεν στέκουν.

    Και κάτι τελευταίο.Η ηθική της Εκκλησίας δεν καταστρέφει τους ανθρώπους. Τα εκατομμύρια θανατηφόρα κρούσματα από σεξουαλικώς μεταδιδομένα νοσήματα, και άλλες αρρώστιες από καταχρήσεις, αυτά καταστρέφουν πρόωρα εκατομμύρια ανθρώπους και νέους. Μήπως και αυτό θα το αμφισβητήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/9/12, 9:54 μ.μ.

    Ναι ήταν θαύμα!Πόσο μας αγαπάει η Παναγία μας!Εμείς (οι κοσμικοί) την πικραίνουμε και πρέπει να της ζητάμε να παρακαλά τον Υιό της και Δημιουργό Κύριο Ιησού Χριστό να μας συγχωρεί στα αμαρτήματά μας!Πέραν αυτού όμως μας έδωσε και ένα άλλο μήνυμα που θα πρέπει άμεσα να αξιοποίησει ο Ελληνικός λαός μας!Να προσευχηθεί όλος με ζέση και πίστη για να σώσει για άλλη μια φορά η Κυρία Θεοτόκος τη Πατρίδα μας από την πυρκαϊα που μας κατακαίει. Αυτή της Εωσφορικής υποταγής στο χρήμα και της συνέπειες της. Βοήθα Παναγιά μου τούτο το λαό και φύλαγε την Ελλάδα μας όπως μόνο εσύ γνωρίζεις και θέρμανε τις καρδιές ημών των ολιγοπίστων ή και απίστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή